PULJAK KRITIZIRALA VLADU: ‘Skandalozno je da u požarnu sezonu ulazimo nespremni, da smo imalo normalna država padale bi ostavke’

Screenshot/N1

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak za N1 je komentirala aktualne političke događaje.

Prije svega osvrnula se na požare koji haraju diljem Jadrana.

“Kanaderi i air traktori nisu spremni, i da smo imalo normalna država padale bi ostavke. Prije svega ministra Banožića koji je dospustio da usred sezone ostanemo bez važnih resursa za spašavanje. Svi vatrogasci koji su na terenu nadljudskim naporima bore se s vatrenim stihijama”, rekla je Puljak.

Dodala je kako je “skandalozno da u požarnu sezonu ulazimo nespremni”.

“Nema opravdanja. Život nam je ugrožen zbog neefikasnosti ove države. U takvom sustavu građani moraju strahovati za svoj život”, istaknula je.Osvrnula se na smrt novinara Vladimira Matijanića.

Upitala se “bi li se to sve dogodilo da je na telefonu bio neki visoki dužnosnik HDZ-a ili bi se svi digli na noge i brže bolje organizirali?”

“Ne može se postati liječnik, dobiti specijalizaciju, biti ravnatelj bolnice ako niste član HDZ-a. U takvom sustavu građani moraju strahovati za svoj život”, rekla je saborska zastupnica.

Komentirala je i odnos predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Prema njezinim riječima, valjda su se konačno opametili kako bi prestali s međusobnim paljbama.

Osvrnula se i na izjave iz Srbije povodom Dana pobjede te rekla da od tih čelnika ne možemo očekivati drugačiju retoriku.

Govorila je i o Vladinim mjerama za krizu te naglasila kako je Hrvatska država koja uvelike ovisi o kretanjima u Europi i svijetu.

“Mi smo država u kojoj dosadašnje vlasti nisu napravile državu koja je otporna na krize. Država smo koja se najduže izlačila iz krize od 2008. godine. Tek smo se počeli izvlačiti i došla je nova kriza. Neotporni smo na bilo koju krizu”, zaključila je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI