PUHOVSKI SE ČUDI MRAK TARITAŠ: ‘Nije ni jednom pobjedila pa neće ni sad, osuđena je na neuspjeh’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Posljednja u nizu kandidatura za gradonačelnicu Zagreba je ona predsjednice stranke GLAS i bivši ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak-Taritaš. Sve je objavila pomalo iznenađujuće u subotu, a sve nakon propalih pregovora s SDP-om o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu.

No odmah je i demantirala jednu stvar.  A ta je da su pregovori propali jer je od SDP-a navodno zahtijevala da bude kandidatkinja za dogradonačelnicu te nekoliko ulaznih mjesta na listama.

“Ni u jednom času nismo na bilo koji način došli do problema oko funkcija”, rekla je na predstavljanju svoje kandidature.

Konkretno su se razišli oko nekih stvari, a Mrak Taritaš navodi da su to prije svega činenjica da je Glas tražio da aktivno sudjeluje u koncipiranju kampanje, u izradi programa i dogovoru što će se i kako raditi nakon izbora. No o tome u SDP-u nisi željeli razgovarati o tome ona je odlučila je sama ići na izbore.

Ovo je druga kandidatura Anke Mrak Taritaš za gradonačelnicu Zagreba. Na prošlim izborima ušla je u drugi krug s Milanom Bandićem od kojega je na kraju i poražena.



Na pitanje može li ostvariti isti uspjeh kao i na posljednjim izborima ili će doživjeti sudbinu Ive Josipovića, koji je u drugom krugu za predsjedničke izbore 2014. godine izgubio od Kolinde Grabar-Kitarović, politički analitičar Žarko Puhovski ističe kako ne može doživjeti njegovu sudbinu jer je Josipović barem jedanput pobijedio.

“Anka Mrak Taritaš nije ni jednom pobijedila i neće”, rezonira Puhovski za portal Otvoreno.hr

“Ona svojom kandidaturom pokazuje katastrofalnu taktiku SDP-a u Zagrebu i na nizu drugih mjesta. SDP, naime, radi na jačanju onih koji su mu konkurentni u istom dijelu biračkog bazena, dakle, Možemo i, sad, Anka Mrak Taritaš. Umjesto da su joj dali da bude dogradonačelnica na listi, oni su to odlučili preskočiti i time su, s jedne strane, motivirali Anku Mrak-Taritaš na kandidaturu, a s druge strane, pokazali nesigurnost u kvaliteti svog kandidata jer on je mnogo manje kompetentan od neuspjele Anke Mrak-Taritaš”, govori nam.

Dodaje da kad se gledaju ovi lokalne izbori i mnogi drugi, ponavlja se nešto što liči na nekadašnju uputu, koju smo dobivali od djedova i baka, – ‘Nemoj da imaš veće oči nego želudac’.

“Izgleda da su apetiti velikog broja kandidatkinja i kandidata u potpunom nesrazmjeru s njihovim faktičkim potencijalom. I u toliko čudi da si jedna iskusna osoba kao što je Mrak-Taritaš dopušta ovako izgledni neuspjeh bez ikakvog posebnog razloga”, smatra Puhovski.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI