Puhovski otkrio zašto Murganić nije za ministricu: “Ta žena je nesposobna”

screenshot

Ujedno, dotakao se i izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije te je uvjeren kako će HDZ ondje izgubiti apsolutnu većinu.

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da ministrica obitelji Nada Murganić nikada nije trebala postati ministrica, a svoje stajalište argumentirao je u razgovoru za N1 televiziju.

”Ta žena je nesposobna biti ministrica. Ona je u roku od pet dana promijenila stubokom definiciju obitelji – to je po sebi već bilo političko samoubojstvo. U drugom nizu stvari se ponašala potpuno nesposobno. Ne kontrolira sustav”, objašnjava Puhovski, dodajući da razlog za njenu smjenu nije samo Pag već i to što je nesposobna biti ministrica, kako politički tako i intelektualno.

Ujedno, dotakao se i izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije te je uvjeren kako će HDZ ondje izgubiti apsolutnu većinu.

“Plenković je odlučio da su mu izvanredni izbori u Lici lakši put za treniranje stranačke strogoće. Milijan Brkić je privremeno pacificiran i preko Like želi dokazati da drži stranku u rukama. S lakoćom vodi koaliciju, ali HDZ i ne. Ako relativno pobijedi može se izvlačiti, ali naći će se u problemima ako HDZ izgubi od Milinovića”, kaže Puhovski koji je prokomentirao i europske izbore gdje ga smeta situacija na nekoliko lista koje rade po principu “ja sam kandidat za kojeg se zna da ako bude izabran da neće ići u Europski parlament.Smatra da je to duboko nemoralno.

“To je prevara i lažno predstavljanje. Mi smo 90-ih gunđali da ne može Franjo Tuđman biti nositelj svih lista na izborima, a to svi sada rade. Ne možete biti kandidat za EU izbore, pa onda predsjedničke pa onda za parlamentarne, to je stvar političke kulture”, kaže Puhovski i zaključuje da se na ovim izborima neće pokazati pravi pluralizam.  Osim toga, prokomentirao je i subotnje prosvjede novinare te je po tome pitanju stava da je na djelu teroriziranje novinarske profesije koje provodi vlast. “Teroriziranje novinarske profesije znači ukidanje javnosti”, zaključio je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI