PUHOVSKI OPET ŽESTOKO UDARA PO MILANOVIĆU: Mogao bi se ozbiljno naljutiti! ‘Nije sasvim izgubio kontrolu, ali sve izgleda tragikomično”

Darko Tomaš/Cropix

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je najnovije političke aktualnosti te se ponovno dotaknuo predsjednika Zorana Milanovića. 

Osvrćući se na izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji je rekao da će se boriti do kraja, Puhovski je kazao:

“On hoće reći ja se borim za razliku od njih. Oni su briselske ulizice, ja sam energičniji. Čović je jučer rekao mi bismo bili uz HDZ, ali sada u Hrvatskom narodnom saboru nas je više, nismo sami pa moramo biti objektivni, a i cijenimo što radi gospodin Milanović. Stvar se očito u BiH sada zakuhala.”

Komentirao je i pismo koje je predsjednik  uputio šefu NATO-a, a koje je pomirljivo u odnosu na njegovu aktualnu retoriku te u kojem se ne spominje veto na prijem Švedske i Finske u NATO.

“Nije Milanović sasvim izgubio kontrolu nad realnošću, zna on gdje što može reći. On ovo više ima kao adut iz rukava protiv HDZ-a. Ispada da je njegov čitav mandat posvećen borbi protiv HDZ-a. Zato su ga i izabrali, ali izabran je da ih napada s lijeva, a ne s desna”, kazuje Puhovski za N1.



Rekao je i da mu se ne sviđa Milanovićev način na koji želi postići ono što Plenkovićeva Vlada nije uspjela svojim načinom.

“Doista izgleda tragikomično. Vidjela žaba da se konj potkiva pa je i ona dignula nogu. Sada se hoće ponašati kao Amerikanci, eventualno Turci. Ali Turska ima jednu jaku poziciju i ona će vjerojatno istrgovati svoje. Jedan argument Turske je veoma čist – kaže da žele ući u NATO i biti nam saveznik, a imaju popis oružja koji nam ne prodaju. Što god mislio o njemu, tu je Erdogan u pravu”, rekao je Puhovski.

Nakon što Sabor ratificira taj dokument, Milanović mora to potpisati kao predsjednik. U protivnom bi prekršio Ustav i izložio se opozivu. Puhovski je govoreći o tome kazao:

“Čak i neki ljudi iz SDP-a su rekli da će to podržati. Slažem se da je to flagrantna povreda obveza predsjednika i da to znači doista opoziv. Hoće li SDP biti staljinistički odan svom vođi pa blokirati tu odluku u parlamentu, treba vidjeti”, ističe Žarko Puhovski.

Nije štedio ni ministra Banožića nakon odluke  Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rekao je da je ministrov postupak nedopustiv.

“Ta ideja da ja sebi potpisujem stan za Žarka Puhovskog je toliko nakaradna pa i taman da je 12 kvadrata. To je nedopustivo i izrazito teška greška čak i da ima pravo na 150 kvadrata u Gundulićevoj. Bitna stvar je da ja sam sebi nešto dodjeljujem. To je kao da Milanović sebi dodijeli odlikovanje. To naprosto ne može biti” kaže Puhovski.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI