Puhovski komentirao raspuštanje Sabora: Oni sad više nisu zastupnice i zastupnici nego raspuštenice i raspuštenici

screenshot

Politički analitičar Žarko Puhovski bio je gost N1 Studija uživo gdje je komentirao današnje raspuštanje Sabora i situaciju s prosvjedom građana na Markovu trgu.

Komentirajući prosvjed ispred Sabora, Puhovski kaže da se radi o sukobu koji se veže uz Zakon o obnovi Zagreba.

“Zaista je neobično da se sabor raspušta prije donošenja zakona. S druge strane, Plenković govori o nekom paketu prve pomoći. Dva mjeseca nakon govoriti o prvoj pomoći je zaista loše”, smatra Puhovski.

Puhovski je napomenuo kako se zaboravlja da po Ustavu Sabor ne može raditi do 15. rujna te da oni nakon konstituirajuće sjednice idu na odmor do tog datuma.

“Oni sad više nisu zastupnice i zastupnici nego raspuštenice i raspuštenici. Trebalo bi zatražiti odmah sada da predsjednik sazove na izvanredno zasjedanje, zajedno s konstituirajućom sjednicom”, rekao je.



Plenković pod pritiskom dviju skupina

Komentirao je i prosvjed zagrebačke oporbe i građana ispred Sabora. “Čovjek više iz svega glasa “dolje HDZ”, a istovremeno žele da HDZ još malo ostane na vlasti. S druge strane, oni traže da se ljudima koji zaista nemaju tople vode da prežive ovo ljeto. To je nešto što je ispravno. Politički to treba znati artikulirati i na tome vježbati”, kaže Puhovski.

Puhovski kaže da se Plenković našao pod pritiskom dviju skupina – HNS-ove i Bandićeve.

“HNS-ova ekipa želi progurati svoju stranu, a Bandić je to pokušao zaustaviti. Plenkoviću je važno da ide što prije na izbore da oslabi Škoru. Nas kao građane koji u Zagrebu živimo, momentalno zanima da se nešto učini”, rekao je Puhovski za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI