Puhovski komentirao Plenkovićev mandat: Jedina opasnost mu je Predsjednica

screenshot RTL

Na pitanje koje bi ocijenu dao Vladi na ljestvici od 1-5, Puhovski je kazao da bi iz društva dao ocijenu dva, a iz politike tri. 

Povodom drugog “rođendana” Andreja Plenkovića na čelu hrvatske Vlade u RTL Direktu gostovao je prof. Žarko Puhovski. Na pitanje koje bi ocijenu dao Vladi na ljestvici od 1-5, Puhovski je kazao da bi iz društva dao ocijenu dva, a iz politike tri.

“Dvije su ocijene. Vlada nije u društvu napravila stvari koje je trebala napraviti, politički gledano ima tri jer je brana gorima od sebe, bilo katastrofalnoj oporbi, bilo desnici koja se gomila na raznim stranama. Dvojka u društvu je ta koja je bitna jer se pokazalo da Vlada počne se reformom pa kaže recimo da ne mora biti 25 posto nego 23 PDV, pa da neće spustiti PDV nego cijene nekih artikala, sve su te reforme rađene na pogađanje gledano izvana”, kazao je Puhovski.

Osim toga Puhovski navodi i kako je premijer odličan u obrani jer se stalno snalazi kada ga napadaju sa raznih strana. “Dvije godine su prošle, sad bi trebalo vidjeti koncepciju. Ne vidim da se zna što se sa zemljom hoće raditi, osim s turizmom, ali je i on došao do granice. Imate Dubrovnik i Split u kojima se ne može živjeti po nekoliko mjeseci u godini i to nam ne bi trebalo biti prihvatljivo.

Komentirao je i navode iz inicijative Narod odlučuje da po pitanju prebrojavanja referendumskih potpisa narod neće zaboraviti na njihovo poništavanje. “To se može obiti u glavu u jednom dijelu. Imamo po tri generacije ljudi koji glasaju za HDZ kao i za SDP. Drugo pitanje neće li ljudi zamjeriti onima koji su varali na potpisima, i to je moguće. Pitanje koliko će biti spretni u javnosti. Imali ste jednu gospođu iz te skupine koja je rekla nemoguće da smo dali krive potpise. To nije argument”, kazao je.

Puhovski je prokomentirao i špekulaciju da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović želi preuzeti Plenkovićevo mjesto u stranci. “To je jedna razumna opcija, ali za to bi trebalo da ima odlučnosti da odustane od vrapca u ruci, praktički ima drugi mandat, i riskira svašta u borbi za predsjednicu stranke, što bi joj dalo veću moć kao predsjednici Vlade. S jedne strane jedina može tući Plenkovića u stranci, a to znači ući u drugačiju vrstu borbe od koje sad ima i mislim da to neće riskirati”, zaključuje Puhovski.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI