PUCNJAVA USRED SPLITA: Uhićeni diler i djevojka, pucali iz stana u stan!

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Je li pucnjavi prethodila njihova svađa i zbog čega, te tko je pucao, pokazat će istraga

Četveročlana obitelj koja živi u stanu na drugom katu Omiške ulice u Splitu imala je, pučki govoreći, ludu sreću da nitko od njih nije ranjen ili ubijen u incidentu koji se zbio u nedjelju oko 22 sata, piše Slobodna Dalmacija.

U to vrijeme iz stana iznad njih, dakle na trećem katu, na dva mjesta iz automatske puške pucano je u pod, a meci su prošli kroz strop stana na drugom katu.

Ispaljeni hici završili su u području kuhinje susjeda, a došlo je i do propucavanja stropa, zidova i poda stana, i to u trenutku dok su u stanu bile četiri osobe.

Dvije osobe, i to muškarac u dobi od 60 godina i 31-godišnjakinja, su uhićeni odmah u nedjelju navečer nakon događaja i dovedeni u službene prostorije Druge policijske postaje u Splitu.

Je li pucnjavi prethodila njihova svađa i zbog čega, te tko je pucao, pokazat će istraga. Do ponedjeljka popodne par se nalazio na ispitivanju u policiji koja ih ima pravo zadržati 24 sata.



Privedeni muškarac je višestruko osuđivani diler droge koji je svojevremeno tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zato što su ga krajem ožujka 2007. zatvorski čuvari na splitskim Bilicama pretukli gumenim palicama te zato što nadležni to nisu primjereno istražili.

Zbog nehumanog i ponižavajućeg ponašanja zatvorskih čuvara prema njemu u splitskom pritvoru na Bilicama u proljeće 2007., Europski sud za ljudska prava kaznio je Hrvatsku s 10.350 eura. U presudi Sud u Strasbourgu je utvrdio da je Hrvatska time povrijedila članak 3. Europske konvencije o ljudskim pravima koji zabranjuje svaki oblik mučenja.

Nema službeno dostupnih podataka je li ta presuda postala pravomoćna i je li junak naše priče od države i dobio tih 10.350 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI