PUCNJAVA U ZAGREBU BILA ‘KLASIČNA SAČEKUŠA’: ‘Možda je zatajio pištolj… Previše uloženo da bi se radilo samo o upozorenju’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U Zagrebu je u utorak nepoznata osoba ispalila hitac prema automobilu, u kojem je bio jedan ugostitelj, a dvojica napadača, koji su bili maskirani, još su u bijegu.

PU zagrebačka je za Dnevnik.hr potvrdila da je u utorak oko 12:40 u Zagrebu u Ulici Cebini nepoznati je počinitelj ispalio hitac prema osobnom automobilu, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena.

“Policiji če biti teško otkriti počinitelje koji su bili maskirani”, rekao je kriminalist Željko Cvrtila za Novu TV.

Cvrtila je ustvrdio: “Vidjet’ će se postoji li neki tehnički ili personalni trag koji bi oni mogli slijediti, ali za sada ne upućuje na to da bi mogli brzo pronaći počinitelja”.

“Nadzorne kamere mogu istražiteljima biti od pomoći, posebno ako su se počinitelji duže kretali okolo, posebno ako su ulazili primjerice u neki ugostiteljski objekt i skinuli kacige,” istaknuo je.Cvrtila je također upozorio da “treba prvo doći do motiva, zato je posebno važna suradnja žrtve i policije. Takvi su slučajevi rijetki, jer su nekad i same žrtve involvirane u kriminalne radnje, pa to ne žele ispričati policiji. To ne znači da je o tome bilo riječi u konkretnom slučaju”.

Napad na ugostitelja Cvrtila je nazvao “klasičnom sačekušom u kojoj su sudjelovala dvojica izvršitelja, što je također klasičan način pokušaja ubojstva”, te dodao da je “jedan fokusiran na vožnju, a drugi na izvršenje ubojstva”.

Smatra da “upotreba prigušivača ukazuje na to da je moguće da se radi o profesionalcima, ali je čudno što žrtva nije pogođena”.

“Možda je zatajio pištolj, ili se možda radi samo o upozorenju. Previše uloženo da bi se radilo samo o upozorenju”, zaključio je za Novu TV kriminalist.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI