PUCNJAVA U TRGOVAČKOM CENTRU! Dvoje ljudi je ubijeno, a pet ranjeno

Screenshot Youtube/KTVB

Dvije osobe su ubijene, a pet ozlijeđeno tijekom pucnjave u trgovačkom centru u SAD-u.

Do pucnjave je došlo u Boiseu, u američkoj državi Idaho prilikom razmjene napadača vatre s policijom, navode vlasti.

Policajcu je pružena pomoć u bolnici i pušten je nakon epizode, a osumnjičeni je priveden i bio je u kritičnom stanju.

Šef policije Ryan Lee rekao je da su policajci Boisea odgovorili na izvješća o pucnjavi u trgovačkom centru oko 13.50 sati. i da je “najmanje jedna osoba ubijena i oborena”.

“Kada je policija stigla, pronašli su osobu koja odgovara opisu osumnjičenika i razmijenili su pucnjavu, što je rezultiralo ozljedom policajca”, rekao je načelnik Lee na konferenciji za novinare.



Uvjeti za još tri osobe koje su ozlijeđene nisu objavljene.

Policija vjeruje da je bio samo jedan napadač i da nije bilo “trajne prijetnje ili opasnosti za širu zajednicu od ovog incidenta”, dodaje Lee.

“U ovom trenutku stvarno ne možemo govoriti o bilo kakvoj motivaciji koja stoji iza toga, ili bilo čemu drugom što bi moglo utjecati na istragu”, rekao je. “Bilo bi potpuno prerano davati bilo koju od tih pretpostavki.”

Policija nije objavila imena ubijenih, ozlijeđenih niti osumnjičenika. Šef Lee je rekao da njegovi službenici rade s istražiteljima i bolnicama kako bi obavijestili obitelji žrtava.

Gradonačelnica Boisea Lauren McLean rekla je da su oni koji su još u trgovačkom centru u ponedjeljak poslijepodne bili sigurni i da je grad siguran.

“Dok razmišljamo o onima koji su danas povrijeđeni, moje srce ide prema onima koji su se sklonili u mjesto, onima koji su vidjeli ovaj zločin, onima koji nisu bili sigurni hoće li ponovno vidjeti voljenu osobu ili koji su znali da su netko kome je stalo u trgovačkom centru”, rekla je McLean.

Zahvalila je vlasnicima trgovina i ostalima u trgovačkom centru tijekom pucnjave koji su “tako brzo reagirali kako bi se pobrinuli za ljude koji su bili tamo”.

“Pokazali ste u teškom i kaotičnom trenutku koliko vam je stalo i što ste spremni učiniti kako biste podržali i brinuli se za strance”, rekla je.

Načelnik policije i gradonačelnik nisu odgovarali na pitanja na konferenciji za novinare.

Guverner Brad Little iz Idaha rekao je na Twitteru da su oni koji su sudjelovali u pucnjavi bili u njegovim molitvama, a država je spremna pomoći policiji Boisea u istrazi pucnjave.

Diane Green je za The Idaho Statesman rekla da je bila u trgovini Apple unutar trgovačkog centra kada je čula “užasan zvuk udara”.

“Bilo je kao da je puhao metalni prozor i odzvanjalo je cijelim trgovačkim centrom”, rekla je za novine. “Većina nas je isprva bila zaprepaštena, a onda smo odmah čuli pet do šest pucnjeva.”

Gospođa Green je za novine rekla da su oni u trgovini potražili sklonište u spremištu, gdje su ostali oko dva sata.

Dvoetažni trgovački centar Boise Towne Square ima više od 150 trgovina i restorana, a izvana je okružen drugim tvrtkama.

U priopćenju u ponedjeljak navečer, Brookfield, tvrtka za upravljanje Boise Towne Squareom, rekla je da surađuje s vlastima dok istražuju pucnjavu.

“Zahvalni smo na njihovoj brzoj reakciji i kontinuiranom partnerstvu”, rekla je tvrtka za upravljanje o policiji u Boiseu. “Ovo je pogubno za cijelu našu zajednicu, a naše misli su s obitelji i prijateljima žrtava tijekom ovog nezamislivog vremena”, prenosi New York Times.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI