PUCALI SU JEDAN PO DRUGOME?! Srpki veteran otkriva tko je branitelj koji mu je darovao protezu

Objava o srpskom ratnom invalidu kojem je na kućnu adresu stigla nova proteza za nogu i to, ni manje ni više, nego od hrvatskog branitelja, ovih se dana slobodno može proglasiti top pričom svih regionalnih medija.

Dragan Kostić je, podsjetimo, nakon objave u kojoj se požalio da ne može ostvariti svoje osnovno pravo kao ratni vojni invalid i da poslije sedam godina još nosi istu protezu sa raspadnutim stopalom, primio pošiljku iz Hrvatske, nakon čega se preko Facebooka zahvalio dirljivim statusom.

Iako Kostić u svojoj zahvali nije otkrio identitet dobročinitelja iz Hrvatske, najnovijom izjavom za Kurir dao je naslutiti o kome je riječ:

U Ulcinju je, kaže, sreo čovjeka svojih godina i kroz razgovor doznao da se upravo on borio i bio sa druge, “neprijateljske strane” u trenutku kada je Novica ostao bez noge.

“Nisam ja valjda pucao u tebe?”



“Rekao mi je: ‘Bože, Novice, ja sam tog dana bio na tom mjestu, s druge strane, i sprječavao te tenkove da izađu iz kasarne. Nisam ja valjda pucao na tebe??’

Oni su, objasnio je Kostić, imali zadatak da ih ta grupa branitelja spriječi u izvlačenju tenkova i ljudi.

“Dugo smo razgovarali, crtali plan gdje je tko bio i na kraju je ispalo da on nije bio baš tu, da je to neka sreća. Nisam želio više raspravljati o tome, ali mi nije on poslao paket, već njegov prijatelj”, navodi Novica i ističe da se veterani međusobno pomažu, ali da se o tome ne priča u javnosti jer strahuju od osude okruženja u sredinama u kojima žive i da upravo zato heroj ove priče iz Hrvatske ostaje anoniman.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI