PRVI ŠKORINI PROBLEMI S PENAVOM! Hoće li ovo moći izvući? Nedostaje im važna stavka

screenshot

Iako će se generalno na nadolazećim parlamentarnim izborima voditi borba za svaki glas, zanimljiv omjer snaga može se zamijetiti i u petoj izbornoj jedinici.

Tamo se naime sučeljavaju HDZ-ov Zdravko Marić, predvodnik Restart koalicije Predrag Matić i donedavni HDZ-ovac Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik koji slovi za uzdanicu Škorina Domovinskog pokreta.

HDZ je nakon odlaska Penave i njegove ekipe u ovoj izbornoj jedinici bio prinuđen na listu u ovoj jedinici postaviti najbolje što ima pa se tamo odmah iza Marića na popisu nalaze dva mlada ministra Mario Banožić i Josip Aladrović. Premda Banožić slovi za kadar HDZ-ova operativca Tome Čuljka, ni on, ni Aladrović široj javnosti nisu pretjerano prepoznatljivi, njihova snaga počiva u tome što su ministri.

Na listi je i gradonačelnik Otoka Josip Šarić. A da je situacija po vladajuću stranku u ovoj jedinici kritična potvrđuje kandidatura požeškog gradonačelnika Darka Puljušića koji u ovoj utrci sudjeluje s optužnicom DORHA za malverzacije subvencijom Ministarstva regionalnog razvoja teškima milijun kuna. Očekivano, na listi je i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, dok je iznenađenje Stevo Culej. Na njega Plenković nije računao, budući da je na predsjedničkim izborima podržavao Škoru, no znajući da je baš Culej na prošlim izborima povukao najveći broj preferencijalnih glasova, a imajući u vidu trenutačnu jaku konkurenciju šef Vlade nije imao previše prostora za računice i manevre.

Kao što HDZ u ovoj jedinici ima svojega aferaša, tako i Restart koalicija u ovoj jedinici biračima nudi jednog bivšeg zatvorenika Željka Sabu, osim njega jedno od važnijih imena je i ono novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića.



Na desnom spektru, odnosno u Škorinom pokretu, računaju na Penavu, ali i na njegova zamjenika i prvog čovjeka HKS-a Marijana Pavličeka, što bi moglo biti problematično u ostatku izborne jedinice, budući da je riječ tek o prepoznatljivim Vukovarcima, koji moguće neće uspjeti zadovoljiti širinu koju ova lista zahtjeva. Škoro je taj faktor nastojao neutralizirati time što je na listu postavio bivšu Mostovku Ružicu Vukovac iz brodske županije te poznatog liječnika Dražena Đurovića iz Požege.

U ovoj jedinici za mandat se bori i Most koji na izbore izlasi s iločkom gradonačelnicom Marinom Budimir.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI