PRVI PLENKOVIĆEV ‘ŽETONČIĆ’? Vesna Vučemilović priklanja se HDZ-u? Prihvatljivija im je nego neki ‘Hasanbegovići’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smirivanju situacije u Domovinskom pokretu zasigurno nisu pridonijeli hirovi Škorine sestre Vesne Vučemilović, koja je baš poput svojega brata u stranci dobila i prokockala nekoliko ozbiljnih prilika.

Tako je, primjerice, na nedavno održanim lokalnim izborima branila stranačke boje u svojoj Osječko-baranjskoj županiji u kojoj ju je ozbiljno nadigrao Ivan Anušić.

Zahvaljujući Domovinskom pokretu, domogla se saborskih klupa, u kojima je danas s plaćom većom od 20.000 kuna jedna od najplaćenijih zastupnica.


Prljavo rublje, prijetnje te njezin tvrdi karakter o kojem pričaju u DP-u uskoro bi joj mogli stići na naplatu.

Ako je suditi po istupima Igora Peternela, gospođa Vučemilović uskoro bi mogla biti bivša članica stranke, s čime se ona, čini se, ne miri. Neki baš misle kako će Vučemilović postati prvi Plenkovićev žetončić za podebljavanje većine pa tako kažu kako je ona za premijera mnogo prihvatljivija negoli neki “Hasanbegovići”, s obzirom na to da Vučemilović, za razliku od većine zastupnika DP-a, progovara o ekonomskim i gospodarskim temama, čime se prometnula u najprihvatljiviju sugovornicu u takozvanim mainstream medijima, u koje se teško probijaju ostali, nešto osebujniji članovi Pokreta.Zanimljivo je da je Vučemilović nedavno bila na Thompsonovom koncertu u Našicama, u gradu u kojem živi. Sama se na društvenim mrežama pohvalila slikama s tog koncerta (kojem je suorganizator bio Grad pod vodstvom HDZ-a koji je prošle godine otkazao koncert njezinom bratu!), gdje joj je teško mogao promaknuti župan Anušić, njezin donedavni protukandidat na lokalnim izborima. Upućeni svjedoče kako su nakon tih izbora Anušić i Vučemilović ostali u konkretnim odnosima, što zapravo i nije neko iznenađenje s obzirom na to da kampanja nije bila pretjerano žestoka jer se u startu znalo da Anušić tu bitku dobiva te da tu nema nikakvih neizvjesnosti.

Vučemilović je danas i prvi put progovorila o tome hoće li se prikloniti nekoj opciji u Saboru, a ostala je zagonetna.

“U opoziciji u Saboru se događaju neke promjene… Ostajem kao nezavisna zastupnica, a do kraja godine ću odlučiti hoću li priključiti nekome, nekom klubu”, rekla je Vučemilović za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI