PRVI DIO ISTRAGE JE ZAVRŠEN! Policija je pretraživala stanove osumnjičenika

Foto: Ilustracija

S dužnosti je udaljen službenik za analitiku Ravnateljstva policije, prenosi HRT.

Uz njega, osumnjičeni su i bivši djelatnik Protuobavještajne agencije i jedan poduzetnik. Policija je završila s pretraživanjem kuća i stanova osumnjičenika. Iz njih je odnesena veća količina mobitela, računala, dokumenata čije sadržaje u ovim trenucima proučavaju policijski stručnjaci.

Pod povećalom su elektronička pošta, sms poruke, chatovi, telefonski pozivi. Kad se odradi taj posao – policija će izvještaj poslati u USKOK koji će tada odlučiti ima li osnove za podizanje optužnice i zatražiti moguća uhićenja.

U policiji su potvrdili da je jedna osoba, pretpostavlja se glavni informatičar Damir Osterman, udaljen iz službe. Osim njega, kako se neslužbeno doznaje sumnjiv je poduzetnik i predsjednik udruge privatnih detektiva Siniša Patačko koji je navodno upravo Ostermanu dao mito od 200 tisuća kuna za dobivanje milijunskog posla nabave sofisticirane špijunske opreme za policiju.

Pod istragom su i jedan dubrovački poduzetnik kao i bivši čelnik zagrebačke POA-e Mario Frlan koji je svojevremeno punio novinske stranice u aferi pritiska na novinarku Helenu Puljiz, a sada se spominje kao posrednik u odavanju informacija iz tajnih istraga.



“Ovakve slučajeve rješavamo i ukoliko bi se nešto slično i ponovilo rješavati ćemo i ubuduće. Ja se nadam da je ovo poruka koju šaljemo svima da hrvatska policija 24 sata radi ozbiljan i profesionalan posao”, rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI