PRVA DAMA AMERIKE Melania Trump oštro protiv rasističkog nasilja

Nismo ponosni na neke dijelove naše prošlosti, ali moramo izvući pouke i fokusirati se na budućnost, poručila je prosvjednicima protiv rasno motiviranog nasilja u SAD-u Prva dama Melania Trump s izborne konvencije republikanaca.

“Kao i svi vi, i ja razmišljam o rasno motiviranim neredima u našoj zemlji”, naglasila je u poruci prosvjednicima Melania Trump, drugog dana konvencije na kojoj je Donald Trump nominiran za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke.

“Gruba je istina da nismo ponosni na dijelove naše prošlosti. Pozivam vas da se fokusirate na budućnost i istodobno nastavite izvlačiti pouke iz prošlosti”, naglasila je Prva dama, prema izvješću BBC-ja, objavila je Hina.

“Pozivam ljude da pristojno živimo zajedno kako bismo mogli raditi i pokazati da smo dostojni naših standardnih američkih ideala. Pozivam ljude i da prestanu s nasiljem i pljačkom u ime pravde i da nikada ne grade pretpostavke na temelju boje nečije kože”, naglasila je.

‘Trump nije tradicionalan političar’



Trump nije tradicionalan političar, ustvrdila je Prva dama. “On ne ostaje samo na riječima, već traži djela i dobiva rezultate”, kazala je, poručujući Amerikancima da ponovo glasaju za Trumpa.

Spomenula je u govoru i “bol” koju je u SAD-u prouzročila pandemija koronavirusa i najavila borbu kabineta za djelotvorno cjepivo dostupno svima.

Prva dama održala je govor pred malobrojnim slušateljima u Bijeloj kući, razljutivši odabirom lokacije demokrate koji tvrde da je predsjednička rezidencija neprimjereno mjesto za takve nastupe i da uključuje neprimjereno trošenje javnih resursa.

Na meti kritike našao se i državni tajnik Mike Pompeo zbog odluke da govor za konvenciju snimi za vrijeme službenog posjeta Jeruzalemu. Demokrati su najavili i istragu zbog korištenja ovlasti za stranačke svrhe.

Pompeo je u govoru pohvalio sporazum o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata a izdvojio je i preseljenje američkog veleposlanstva u Jeruzalem, jako popularno među pripadnicima evangeličke crkve, važne skupine Trumpovih birača.

“Predsjednik je predvodio hrabre inicijative u gotovo svakom kutku svijeta”, kazao je Pompeo, koji navodno razmatra mogućnost da se sam kandidira na predsjedničkim izborima 2024. godine.

Drugi dan konvencije počeo je molitvom za Jacoba Blakea, 29-godišnjeg crnca kojeg je policajac u nedjelju u Wisconsinu ranio u leđa potaknuvši val prosvjeda u više dijelova zemlje. Molitva je pripremljena i za policiju.

Prve večeri konvenciju je pratilo ukupno 17 milijuna ljudi, manje nego prvu večer konvencije demokrata zbog koje se pred ekranima okupilo 19,7 milijuna gledatelja, prema podacima tvrtke Nielsen.

Demokratski kandidat Joe Biden trenutno je u prednosti pred Trumpom u ispitivanjima javnog mijenja, objavila je Hina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI