PROSVJEDUJU I GRANIČNI POLICAJCI! U Trilju odbili preuzeti smjenu zbog obveznih covid potvrda, podržao ih i sinjski gradonačelnik Bulj

Screenshot Facebook/Miro Bulj

U Trilju ispred postaje granične policije, u popodnevnim satima održan je prosvjed policajca koji su odbili raditi zbog covid potvrda. Podršku im je pružio i sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Večeras je saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj uživo prenosio prosvjed građana u Trilju. Ondje su se okupili i lokalni stanovnici kako bi pružili podršku graničnim policajcima.

Dio graničnih policajaca je odbio preuzeti smjenu jer ne žele na uvid dati covid-potvrde.

“Narod je ustao protiv Plenkovićeve diktature! Puna podrška prosvjednicima! Dosta je bilo ovih nelogičnih mjera i covid-potvrda! Vrijeme je da svi koji su odgovorni za ovu represiju nad narodom podnesu ostavke”, poručio je Bulj.

Kako je objasnio – policajci odbijaju predati smjenu zbog “besmislenih covid-potvrda”.



“Jad, bijeda i tuga. Pogledajte – u Trilju hrvatskim policajcima ne daju ući u policijsku postaju. Krše prava hrvatskim policajcima. Uskoro će ovome doći kraj, nada umire zadnja”, poručio je Bulj okupljenim građanima.

O svemu se oglasila i policija.

“U odnosu na Vaš upit obavještavamo Vas kako se večeras oko 17.40 sati okupilo više građana u blizini Postaje granične policije Trilj. Za sada nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo potrebe za intervencijom policije, a poslovi se u PGP Trilj obavljaju uredno i bez bilo kakvih smetnji.

O svim prikupljenim saznanjima obavijestit ćemo županijski Stožer civilne zaštite, kao i Ravnateljstvo civilne zaštite. Napominjemo kako Policijska uprava splitsko-dalmatinska nije zaprimila prijavu javnog okupljanja”, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske za Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI