PROSVJED ZAPOSLENIH U JAVNOM LINIJSKOM AUTOBUSNOM PRIJEVOZU: Upozoravaju da nemaju dovoljno putnika, ni vozača, a cijene goriva stalno rastu

Screenshot

Prosvjed zaposlenih u javnom linijskom autobusnom prijevozu održava se u srijedu ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u organizaciji SSSH i sindikata zaposlenih u javnom linijskom autobusnom prijevozu, objavio je HRT.

Podsjetimo, oni su zatražili hitnu primjenu Uredbe 1370/2007 EU, koja je propisala da županijski javni linijski prijevoz treba biti uspostavljen na teritoriju cijele Hrvatske najkasnije do 3. prosinca 2019., kako su to učinile i druge članice EU-a.

Upozoravaju da nemaju dovoljno ni putnika, ni vozača, a cijene goriva stalno rastu. Najavljen je dolazak 20-ak autobusa i 500-ak radnika.

Predsjednik Saveza samostalnog sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel istaknuo je na  konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak kako neće prihvatiti dugogodišnju praksu da se u Hrvatskoj uništavaju trgovačka društva zbog nedjelovanja Vlade RH u kombinaciji s nelojalnom konkurencijom koja nema radnike, autobuse, ne uplaćuje doprinose u državni proračun, već rade kao platformske tvrtke.

O tome da se već godinama odugovlači provedba europske Uredbe, bez opravdanog razloga i na to se ukazuje resornom ministarstvu govorio je Hrvoje Meštrović, predsjednik  Udruge hrvatskih javnolinijskih prijevoznika.



“To je začaran krug u kojem građani ostaju bez prijevoza, radnici bez posla, a u konačnici ruralni krajevi bez stanovnika”, naglasio je Meštrović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI