PROSVJED NA ULICAMA BANJA LUKE: Gradonačelnik protiv Dodika

Foto: Screenshot

Na ulice Banja Luke izašlo je preko 3 tisuće građana kako bi prosvjedovali protiv vlasti Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Optužuju ga za kriminal, korupciju i nepotizam uz povike “Mile odlazi, Mile lopove”.

Prosvjede je podržao i gradonačelnik Banja Luke i dio oporbe, Draško Stanivuković koji je poručio kako bi bilo dosta privatne države.

Navodno je povod bio pritisak na BN televiziju iz Bijeljine koju Milorad Dodik optužuje da je “izdajnička” i afera u kojoj je banjolučki Klinički centar nabavljao tehnički umjesto medicinskog kisika i njime tretirao pacijente teško oboljele od COVIDA-19.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao poručuje kako će oporba otjerati nenarodni režim i neke članove vlasti u u zatvor.



“Hoćemo pobijediti zlo, režim i tiraniju i pokazati da ovo može biti slobodna i normalna zemlja. Da im nikada ne padne na pamet da guše svoj narod, slobodu medija i zato ćemo ih pobijediti i srušiti s vlasti”, izjavio je Borenović.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković govorio je o borbi protiv “Dodikovog zuluma” nazvavši prosvjed početkom “ustanka protiv privatne države” koji će se nastaviti.

“RS je umorna od jednog imena i jedne obitelji”, rekao je Stanivuković istaknuvši kako Dodik stalno izmišlja nove referendume i blokade i generira krize ne bi li na taj način sakrio svoj kriminal.

Oporba također ultimativno traži da Radio-televizija RS-a (RTRS) odmah stavi na raspolaganje BN televiziji sustav nužan za digitalno emitiranje signala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI