PROPUCAN ZRAKOPLOV CROATIA AIRLINESA? Oglasili se iz hrvatske zrakoplovne tvrtke: ‘U tijeku policijski uviđaj, putnici preusmjereni na drugi avion’

wikipedia

Zrakoplov nacionalne zrakoplovne tvrtke Croatia Airlines koji je u srijedu navečer sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja, objavio je N1.

Redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno je oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zatražio je provođenje očevida, koje će provesti ekipa za očevid uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Na terenu na mjestu očevida bit će i dežurni tužitelj koji će rukovoditi aktivnostima.

Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i sigurnost aviona za dalje letove, rekli su iz tužiteljstva.Iz Croatia Airlinesa oglasili su se o zrakoplovu koji je letio iz Zagreba u Sarajevo i na kojemu su uočena oštećenja, za koja se sumnja da su nastala iz vatrenog oružja.

“Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti.

Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb”, priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI