PROPUCAN PUTINOV ČOVJEK OD POVJERENJA! Bio je odgovoran za aktovku koja sadrži kontrolnu ploču za upravljanje ruskim nuklearnim arsenalom

Foto: Guliver/Kremlj

Poznato je kako ruski predsjednik Vladimir Putin ima nuklearnu aktovku za koju je bio aktivan pukovnik, 53-godišnji Vadim Zimin, o kojem se u javnosti ne zna puno. Zimin je pronađen upucan u kuhinji u svom stanu u Krasnogorsku blizu Moskve. Trenutno se nalazi u bolnici na jedinici intezivne njege u vrlo lošem stanju.

Umirovljeni pukovnik ruske Federalne sigurnosne službe bio je odgovoran za aktovku koja sadrži kontrolnu ploču za upravljanje ruskim nuklearnim arsenalom. On je s aktovkom bio u konstantnoj pratnji ruskog predsjednika, objavio je Mirror.

Zimin je tu funkciju preuzeo još za vrijeme bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jelcina. Nastavio je raditi za sigurnosne službe, popevši se do ranga pukovnika pod sadašnjim ruskim predsjednikom. No, nepoznati su detalji funkcije koju je imao.

Pukovnik je propucan za vrijeme sudskog procesa, u sklopu kojeg je optužen za korupciju i primanje mita. Nalazio se u kućnom pritvoru. Pronašao ga je brat, koji se navodno nalazio u kupaonici stana za vrijeme pucnjave.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI