PROPJEVALI DJELATNICI! KRŠ I LOM U MINISTARSTVU OBRANE: Plenković Banožiću šalje ispomoć

Foto: Pixsell

Prvi dani mandata Marija Banožića na čelu Ministarstva obrane ne protječu u ugodnom tonu.

Niz naših sugovornika iz ovoga resora otkriva kako se mladi ministar s izazovima koje sa sobom nosi Ministarstvo obrane ne snalazi najbolje.

”Već sada imamo dojam da je on potpuno pogubljen, ovo je sektor koji zahtijeva dugogodišnje iskustvo, a Banožić se ovamo došao učiti poslu. Mi nemamo vremena za čekanje, nama treba educiran kadar i ministar koji zna što se od njega očekuje, a Banožić, uza sav trud koji pokazuje, to definitivno nije. Nedorastao je poslu i izazovima koji su pred nama”, tvrde naši sugovornici te dodaju da je s time upoznat i premijer Andrej Plenković.

Upravo je premijer inzistirao da Banožić preuzme to ministarstvo koje se prema prvotnim planovima trebalo spajati s Ministarstvom branitelja na čijem je čelu Tomo Medved. Ne znajući gdje će s Banožićem koji je ostao bez fotelje ministra državne imovine, premijer mu po stranačkom ključu dodjeljuje obranu s kojom Banožić kroz karijeru uistinu nije imao doticaja.

”Sada smišljaju kompromisno rješenje da svi budu zadovoljni pa bi se zapravo bivši ministar Krstičević trebao uključiti u vođenje ministarstva, ali ne izravno već neizravno kao premijerov savjetnik volonter”, konstatiraju naši sugovornici koje ta ideja veseli jer smatraju da je Krstičević bio jedan od najboljih ministara obrane u povijesti ovoga resora.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI