PROPAO PRVI PLENKOVIĆEV VAŽAN MANEVAR: Što je zapravo htio postići?

Foto: Cropix

Lideri oporbenih stranaka odbili su poziv premijera Andreja Plenkovića za sastanak na kojega su pozvani, iako su prvotno svoj dolazak na druženje sa šefom Vlade potvrdili.

No, kako se može čuti iz oporbenih redova premijeru su uz ostalo dali odbijenicu stoga što ih se na sastanke krenulo pozivati pojedinačno. Odbijanje sastanka Plenković je preko glasnogovornika Vlade Marka Milića nastojao okrenuti u svoju korist nazivajući to ponašanje neodgovornim uz opasku da ponovnog poziva neće biti.

Zanimlljiv je ovo trik kojim se Plenković poslužio nastojeći nasanjkati novoizabrane saborske zastupnike iz oporbenih redova po istom principu po kojem ih je nasanjkao sredinom ožujka.

Bili su to oni dani kada se Hrvatska sučeljavala s prvim valom korona virusa, ali i sa svim ostalim nepoznanicama koje je ta situacija sa sobom donijela. Odazivajući se na taj sastanak oporbenjaci su zapravo neizravno dali potporu Plenkoviću i njegovim kadrovima za sve ono što su radili u procesu suzbijanja krize. Neizravno su time oporbenjaci dali zeleno svijetlo proširenju ovlasti Nacionalnog stožera, i to onoga časa kada je izmjenjen zakon o tome tijelu i to velikom potporom  saborskih zastupnika.

Do kraja mandata Plebnković se više nije imao potrebe sastati s oporbenim kolegama, a svi njihovi prijedlozi promptno su odbijani. Upravo u toj stavci čuči razlog radi kojega su sada oporbenjaci odlučili Plenkoviću uručiti odbijenicu za sastanak koji se trebao odvijati u strogoj diskreciji, iza zatvorenih vrata. Nema više famoznih žetončića pa su samim time bez obzira na rezultat izbora i HDZ-ovu premoć Plenkovićevi manevri podrezani.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI