PRONAŠLI SU PRAVI ARSENAL: Podravski diler kod sebe imao čak i teško oružje! Uz drogu pronašli zolju i pušku

Foto: Pu Koprivničko- križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 34-godišnjakom sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, neovlaštene proizvodnje i promet tvari zabranjenih u sportu i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičeni od travnja prošle godine u više navrata neovlašteno prodavao i davao na uživanje drogu marihuanu i amfetamin drugim osobama.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni neovlašteno posjedovao tvari zabranjene u sportu radi daljnje prodaje te neovlašteno posjedovao dijelove vojnog oružja, dok zračno oružje nije u roku prijavio nadležnom tijelu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga kuće, drugih prostorija i osobnog automobila koje koristi osumnjičeni te je pronađeno i oduzeto 5,25 grama droge marihuane, 4,75 grama amfetamina, 1,16 grama droge hašiš, 13 ampula koje sadrže tvari zabranjene u sportu, 37 komada raznih tableta i digitalna vaga.

Također pronađeno je i oduzeto tijelo ručne bombe, tijelo ručnog raketnog bacača i zračna puška.



Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu i nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda  i predan je pritvorskom nadzorniku, priopćila je PU Koprivničko-križevačka.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI