PRONAŠLI SMO JOŠ JEDNOG?! Je li moguće? Neobična imovinska kartica ključnog Plenkovićeva ministra

Damjan Tadić/Cropix

Nepravilno ispunjene imovinske kartice Plenkovićevih ministara ne prestaju puniti medijske stupce, a nakon što je zbog toga iz Vlade ispraćen ministar zdravstva Milan Kujundžić u medijima se pojavila priča o imovinskoj kartici ministra obrane Damira Krstičevića. No, ako je suditi po objavi bivšeg saborskog zastupnika Dražena Đurovića, potencijalnih odstupanja ima i u imovinskoj kartici ministra pravosuđa Bošnjakovića. ”Pitam ministra Bošnjakovića gdje se u Ivanić-Gradu prodaju kuće od 659 m2 za 110.000 eura. Pitam ministra Bošnjakovića gdje još u Biogradu ima kuća od 140m2 koje koštaju 80.000 eura kao njegova iz imovinske kartice. Pitam ministra Bošnjakovića kako ga nije sram voziti se u službenom BMWu X6? Kakvu poruku javnosti šalje kao ministar u resoru koji je rak-rana hrvatskog društva”, zapitao se Đurović aludirajući na nekretnine u imovinskoj kartici prvog čovjeka hrvatskog pravosuđa. Za početak valja spomenuti okvirne  procjene internetskih servisa koje se bave prodajom nekretnina, a iz kojih proizlazi kako je prosječna cijena nekretnina u Ivanić Gradu 1.084 €/m2, dok je u Biogradu prosječna cijena prosječna cijena 1.924 €/m2. Jednako tako valja reći da je Bošnjaković političku karijeru počeo kao tajnik u Sisačkoj županiji. Kratko je radio u svojem odvjetničkom uredu, nakon čega postaje saborski zastupnik, državni tajnik u Ministarstvu pravosuša, a istodobno i jedan od najutjecajnijih članova HDZ-a koji je po drugi puta dobio priliku obnašati dužnost ministra pravosuđa. Kada je o imovini riječ, Bošnjaković se ima čime pohvaliti. Osim plaće od 18 tisuća kuna, od kapitala na godišnjoj razini uprihodi preko 60 tisuća kuna. Ministrova supruga, inače sutkinja na Županijskom sudu u Zagrebu, godišnje u kuću donese 195 tisuća kuna. Prema imovinskoj kartici Bošnjaković je u travnju prošle godine digao kredit u PBZ-u od 26 tisuća eura. Rok vraćanja je 108 mjeseci, iznos mjesečnog anuiteta 286,94, a ugovorena kamatna stopa 4,34.

Sve kuće i stanovi

U Ivanić Gradu Bošnjakovićeva supruga posjeduje kuću s okućnicom od 1140 kvadrata koja je procjenjena na prilično nerealnih 50 tisuća kuna, a koja je prema imovinskoj kartici kupljena zaduženjem kod banke, odnosno kreditom. Iz imovinske kartice ministra pravosuđa moglo bi se zaključiti da cijena kvadrata u Ivanić Gradu osjetno oscilira pa se tako primjerice navodi kako je druga kuća s okućnicom, koja je također u vlasništvu ministrove supruge okvirno vrijedna 800.000 kuna, i ona je kupljena na kredit, kojega su po svemu sudeći supružnici uspjeli otplatiti, pošto se u kartici navodi samo jedno kreditno zaduženje. Bošnjakovičći u Ivanić Gradu posjeduju jpš jednu kuću čija je površina po imovinskoj kartici 41 m2, a njena je pak vrijednost 150 tisuća kuna, dakle vrijednija je od kuće s okućnicom od preko tisuću kvadrata. Ova je pak nekretnina ministrovo vlasništvo, a stečena je kupnjom od kapitala. Bošnjakovićeva supruga u Biogradu posjeduje kuću od 140 m2 koja je procjenjena na 600 tisuća kuna, a način stjecanja je pak darovni ugovor. U Zagrebu ministar posjeduje stan od 44,97 m2 koji je procjenjen na 640 tiosuća kuna, njega je kupio prodajom imovine i zaduženjem kod banke.

Zemljišta, šume i ostale nekretnine

Uz kuće i stanove, Bošnjakovićeva supruga u Ivaniću posjeduje i nekoliko građevinskih zemljišta, ono prvo upisano u imovinsku karticu prostire se na 638 m2, a procjenjuje na 100.000 kuna, kupljeno je od imovine i imovinskih prava, drugo građevinsko zemljište također u Ivanić Gradu prostire se na 227 m2, a procjenuje na 40 tiosuća kuna, stečeno je kupnjom od imovine i imovinskih prava. U Ivanić Gradu Bošnjakovićeva supruga posjeduje njivu od 69 m2, procjenjenu na 30 tisuća kuna, kupljena je kreditom. Kreditom je kupljena i šuma od 589 m2 također u Ivaniću, ona je pak procjenjena također na 40 tisuća kkuna, isto tako tu je još jedna oranica površine 2737 m2 koja je procjenjena na 50 tisuća kuna, kupljena je na kredit.



Sve pokretnine

Bošnjakovićeva supruga prema imovinskoj kartici posjeduje dva automobila, Toyotu Rav 4 iz 2009.godone, vrijednu 50 tisuća kuna, kupljena je od imovine i imovinskih prava, durga Toyota Yaris iz 2015.godine kupljena je na kredit, a vrijednost joj je 73 tisuće kuna, no i to su izgleda ovi spretni supružnici otplatili. Štednju ne posjeduju, a u međuvremenu, spretno plaćaju režije za sve nekretnine, žive s jednim kreditom, i uspješno pokrivaju sve životne troškove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI