PRONAĐENI OTAC I SIN KOJI SU NESTALI U KRČKOM AKVATORIJU! Po buri se uputili na veslanje, pronađeni na Krku

Nikša Stipaničev / CROPIX

Potraga za dvojicom Nijemaca koji su nestali u subotu na području akvatorija Krka u nedjelju je sretno završila!

Otac i maloljetni sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci – tzv. supu, pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

Podsjetimo, od sinoć je trajala potraga na području krčkog akvatorija, na području od Klenovice prema otoku Krku, za ocem i njegovim devetogodišnjim sinom koji su sinoć oko 19 sati isplovili na SUP-u iako je puhala bura.

“Otišli su na more otac i sin, 1990. i 2013. godište. Supruga je alarmirala iznajmljivača apartmana koji je zvao središnjicu, s njima je dvaput provjereno da ne bi bila deiznformacija. Ono što je dobro u svemu tome je da je daska pronađena, da je veslo uredno spremljeno, što upućuje na to da su eventualno mogli isplivati. To je bilo na sjevernoj strani Krka, od Male luke otprilike dvije milje put istoka”, rekao je Glažar.

“A tko je sve sudjelovao, osim našega vozila ispostave Novi Vinodolski, tu je bila policija i jučer je također bio zrakoplov Obalne straže, a danas, uz naše plovilo uključilo se i plovilo lučke kapetanije Senj, također policija, uključio se HGSS sa 17 ljudi i četiri vozila te helikopter naše vojske”, naglasio je Glažar.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI