Pronađena tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača i teretnog broda

twiter

Američka Sedma flota u šturom priopćenju nije navela broj pronađenih tijela. Japanski mediji pišu o njih sedam

Tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača USS Fitzgerald i filipinskog teretnog broda u subotu rano ujutro u Japanu pronađena su u oštećenom ratnom brodu, priopćila je američka mornarica ne navodeći njihov broj. Podsjećamo, sudar razarača i teretnog broda dogodio se u noći na subotu jugozapadno od japanske Yokosuke.

U prvim priopćenjima američke ratne mornarice šturo je izvješteno da je razarač oštećen te da se kreće natrag u Yokosuku , uz pomoć vlastitog pogona, iako je taj pogon ograničen. O nestalim mornarima nije bilo riječi već su japanske agencije izvjestile da se nagađa o sedam nestalih članova posade.

Tek je kasnije došlo novo priopčenje američke Sedme flote u kojem kratko stoji: Pronađen je stanoviti broj mornara nestalih u sudaru USS Fitzgeralda i trgovačkog broda”. Kako su spasilačke ekipe ulazile u dijelove broda oštećene u sudaru (…), pronalazile su nestale mornare u spavaonicama u koje je bila prodrla voda”, dodaje se u tekstu. “Tijela su prevezena u bolnicu u Yokosuki, gdje će se obaviti identifikacija”.

Japanska javna tv – mreža NHK objavila je pak informaciju o “nekoliko” pronađenih tijela, pošto je ranije bila izvijestila da su pronađena tijela svih sedam nestalih mornara.

U tijeku je istraga o uzrocima nesreće.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI