PROMETNA NESREĆA U TUNELU SV. MARKO: Kolona vozila duga oko četiri kilometra

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/Ilustracija

U tunelu Sv. Marko na autocesti A1, u smjeru mora, dogodila se prometna nesreća. Kolona vozila u pokretu duga je oko četiri kilometra, a vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most (DC106) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko dva km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.Povećana gustoća prometa na državnoj cesti D102 – most KRK u oba smjera. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

U prekidu je trajektna linija: Sumartin-Makarska.

Redovna državna linija 612 Komiža-Biševo, u subotu zbog vremenskih uvjeta prometuje skraćenim voznim redom. Isplovljava za Komižu odmah po dolasku u luku Mezoporat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI