PROGOVORIO NAKON DUGO VREMENA! Aladrović iskreno otvorio dušu: ‘Žao mi je da ovako odlazim, DORH me nije zvao ali dokazat ću svoju nevinost’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Dok se očekuje potvrda novih ministara u Saboru, oni bivši opraštaju se od ministarstava.

Prvi put od otvaranja istrage ministar rada Josip Aladrović, otkrio je je planove za pravosudni proces, koji ga čeka, te je li politici rekao doviđenja ili zbogom.

Aladrović je kazao da mu je premijer izrazio zadovoljstvo njegovim radom, siguran je da će još u budućnosti surađivati s njim, smatra da su neistinite tvrdnje da mu Marin Piletić čuva mjesto u Vladi te da politici ne bi rekao konačno zbogom jer za tim nema potrebe. Žao mu je što je ovaj način morao otići iz Vlade.

Ministar se, naime, našao pod istragom za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe na starom radnom mjestu. Na pitanje je li kriv za ono što mu se stavlja na teret, Aladrović je kazao:

“Jedan od razloga zašto napuštam Vladu je da u što kraćem vremenu dokažem svoju nevinost. Siguran sam da ću to učiniti i nadam se da će pravosudni sustav reagirati brzo, kao što smo reagirali i mi”, kazao je Aladrović za RTL.



Osvrnuo se i na SMS poruke koje je navodno slao Ani Mandac te da u jednoj piše i ‘Lidija je rješena’, te kazao kako će se braniti od optužbi.

“To ću ostaviti za organe koje će to zanimati, nisam imao poziva s njihove strane, kad me budu zvali odazvat ću se i siguran sam da ću to riješiti u svoju korist”, kazao je bivši ministar.

“Mislim da je u ovom trenutku prerano o tome”, kazao je te dodao da smatra da će Marin Piletić biti uspješan u obavljanju ministarske dužnosti.

Na pitanje znači li to da još ne bi politici rekao zbogom, Aladrović je kazao: “Pa… život nas nauči na neočekivane stvari, tako da neću reći konačno zbogom – ali u ovom trenu ne razmišljam toliko dugoročno da bi razmišljao što ako”.

Aladrović se spominjao i kao mogući nasljednik premijera. Ima li možda zbog toga neprijatelja u stranci?

Ne bih išao tako daleko, bilo je različitih spekulacija, mi kao HDZ smo kohezivna organizacija, svi članovi Vlade dolaze iz HDZ-a i sigurno ne mogu voditi medijske spekulacije u korelaciju s takvim događajima. U životu i prijatelje i neprijatelje dobivate s onim što radite… ne želim se o tome izražavati”, kazao je.

Siguran sam da ću dokazati vlastitu nevinost”, kazao je Aladrović u  sudskom procesu koji ga očekuje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI