Produljen pritvor Smiljani Srnec

dnevno.hr/Screenshot

Uži članovi obitelji Smiljane Srnec pozvali su se na blagodat nesvjedočenja, zakonsko pravo da ne svjedoče o bliskom srodniku.

Smiljani Srnec je varaždinski Županijski sud produljio pritvoc. Najmanje još 30 dana provest će iza rešetaka! Nakon današnjeg ročišta sud je donio takvu odluku. Srnec su na sud doveli u lisicama, pratilo ju je dvoje policajaca.

Nije poznato do kojih su saznanja došli istražitelji u posljednjih nekoliko mjeseci. No može se pretpostaviti da od obitelji nisu saznali puno.

Uži članovi obitelji Smiljane Srnec pozvali su se na blagodat nesvjedočenja, zakonsko pravo da ne svjedoče o bliskom srodniku.

Do sada su pravo posjeta u varaždinskom zatvoru tražili članovi uže obitelji, uključujući supruga Ivicu, kćer Katarinu te majku Katarinu.

Podsjetimo, u kolovozu 2000. godine Jasmini se gubi svaki trag. Njen nestanak je prijavljen tek pet godina kasnije. A 2019. godine u veljači u obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču je pronađeno njeno tijelo koje je godinama ležalo škrinji. U jednom se trenutku pred policijom Smiljana Srnec slomila i navodno sve priznala. No to se kao dokaz na sudu ne uzima jer se priznanje nije odvilo u prisustvu odvjetnika. Istražitelji sada trebaju pronaći dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio prije 19 godina.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI