PRODAVALI NEKRETNINE POKOJNIKA! PNUSKOK razotkrio bandu prevaranata koji su prevarili više kupaca u Zagrebu

Tomislav Miletic/PIXSELL

Od 7. rujna 2016. do danas djelovanjem zločinačkog udruženja oštećene su najmanje tri osobe za novčani iznos od gotovo 2 milijuna kuna

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb (PNUSKOK-a) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad 4 hrvatska državljana.

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb (PNUSKOK-a) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad 4 hrvatska državljana zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, prijevare u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenje isprave u sastavu zločinačkog udruženja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja da su hrvatski državljani starosti 38, 37, 44 i 29 godina najkasnije od početka lipnja 2016.  lažnim prikazivanjem činjenica, doveli u zabludu više osoba zainteresiranih za kupnju nekretnina na području Grada Zagreba. Kupcima su neistinito predočavali mogućnost kupnje nekretnina i zemljišta preminulih osoba koje nemaju pravne nasljednike, odnosno na koje pravo nasljeđivanja polaže Grad Zagreb.

Kako bi stekli pravo vlasništva nad nekretninom, osumnjičenici su od njih tražili i dobili novčani iznos od 139 do 200 tisuća kuna za plaćanje nepostojećih troškova poreznog duga i komunalnih doprinosa Gradu Zagrebu. Neistinito su prikazivali da  su predani novac uplatili Gradu Zagrebu. Nakon toga su tražili novac za otkup stana od 1.550,00 kuna po kvadratnom metru, radi sklapanja ugovora o otkupu s Gradom Zagrebom.

Kako bi sakrili svoje stvarne nakane i identitet, osumnjičenici su se predstavljali zainteresiranim osobama lažnim imenima, ali i kao sudac općinskog suda koji je provodio lažni postupak u vezi imovine.



Na taj način od 7. rujna 2016. do danas djelovanjem zločinačkog udruženja oštećene su najmanje tri osobe za novčani iznos od gotovo 2 milijuna kuna.

S obzirom na veći broj oštećenika, policijski službenici PNUSKOK-a nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja.

Osumnjičenici su tijekom 19. travnja 2017. uhićeni na području Grada Zagreba i Vodica te predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu USKOK-u.

Pozivamo sve osobe koje su na ovakav ili sličan način oštećene, da se jave policiji na broj 192 ili 01/3818 801 kontakt broj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, izvijestili su iz PNUSKOK-a. 
Facebook Comments

Loading...
DIJELI