PROCURIO NALOG ZA UKLANJENJE MURALA U NOVOM ZAGREBU! Jedan je očito bio posebno sporan

Uništenje murala posvećenom  Gradu heroju Vukovaru u zagrebačkom kvartu Savski Gaj u četvrtak je naišlo na brojne osude.

Gradski ured za prostorno uređenje naložio je uklanjanje murala posvećenih Gradu heroju, vodotornju i memorijalnom groblju, potom mural posvećen 204. gardijskoj brigadi, jedan generalu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

Murali su, javlja Nova TV, uklonjeni po dojavi jedne građanke, a navodno je bio sporan mural generalu Praljku, pa je Gradski ured naložio HEP-u da ih sve makne.


Uz branitelje, na prosvjedu protiv uklanjanja su se okupili Bad Blue Boysi koji su izradili murale, kao i nezadovoljni građani. U međuvremenu nacrtani su novi murali.

Radio Sljeme je na svojoj Facebook stranici objavilo da je u posjedu naloga komunalnog redara za uklanjanje murala u Laništu o kojima se pričalo i koji su podigli toliko puno buke. Murale osuđenog generala Praljka i Vukovara su navodno Vijeću gradske četvrti prijavili građani.O svemu se očitovao i zamjenik gradonečelnika Luka Korlaet o čemu više čitajte OVDJE.

Foto: Radio Sljeme/Facebook

Facebook Comments

Loading...
DIJELI