PROCURILI NOVI DETALJI STRAŠNE NESREĆE! ‘Svjedoci su ga uhvatili nakon što je udario dijete i pobjegao’

Screenshot N1

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević za N1 je govorila o detaljima nesreće u kojoj je sudjelovao Dalibor Šemper, predstojnik ureda potpredsjednice vlade Anje Šimprage.

Podsjetimo, Šemper je pijan autom udario dijete i pobjegao s mjesta nesreće.

“U petak 29. srpnja u 20 sati i 40 minuta na dionici državne ceste D50 u Gračacu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak upravljao osobnim automobilom i to pod utjecajem alkohola od 1.04 promila bez tolerancije, krećući se iz smjera Gračaca u smjeru Gospića i uslijed nedržanja sredine prometne trake skrenuo je ulijevo i udario u pješaka, odnosno dijete koje se kretalo van kolnika u suprotnom smjeru.

Potvrdila je da je vozač napustio mjesto događaja bez da je ozlijeđeno djetetu pružio pomoć i da je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe i druge osobe.

“Dijete je teško ozlijeđeno i nalazi se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog dva kaznena djela, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći”, kazala je.Brozičević je potvrdila da su za vozačem krenuli svjedoci koji su ga nakon kilometar vožnje pretekli i zaustavili.

Oglasio se DORH.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 45-godišnjak 29. srpnja 2022. u Štikadi, upravljao osobnim automobilom Suzuki Vitara protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 0,94 g/kg) pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u cestovnom prometu.

Osnovano se sumnja da se, zbog stanja u kojem nije bio sposoban sudjelovati u prometu, propustio kretati sredinom obilježene prometne trake pa je skrenuo na suprotni dio kolnika, a zatim i izvan kolnika te je prednjim lijevim dijelom automobila naletio na pješaka (dijete, 2012.) koje se kretalo u suprotnom smjeru izvan kolnika. Dijete je uslijed udarca zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 45-godišnjak nakon nesreće propustio djetetu pružiti pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, već se vozilom udaljio s mjesta nesreće koju je, osnovano se sumnja, prouzrokovao. Osumnjičenika su, u namjeri napuštanja šireg mjesta nesreće, zaustavili građani.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je nadležnom županijskom sudu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)”, objavili su u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI