PROCURILI DETALJI TRAGEDIJE KOD SLUNJA: Stigle i prve informacije o poginulima iz Cesnne u Lici

Foto: Robert Fajt/ CROPIX

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) izvijestila je u ponedjeljak da je neposredno nakon prijave stanja uzbune od pilota zrakoplova Cessna 182 izgubljen radarski kontakt i radio komunikacija s tim zrakoplovom, koji je 23 sata nakon pada pronađen na lokaciji južno od Bročanske kose.

Zadnja poznata lokacija zrakoplova bila je kod Rakovice na Kordunu, priopćila je HKZP koja je prijavu stanja uzbune (MAYDAY) od pilota zrakoplova Cessna 182 registarskih oznaka DEGLF na letu iz Splita za Laichingen (Njemačka), zaprimila u nedjelju u 11,24 sati.

Neposredno nakon toga izgubljen je radarski kontakt i radio komunikacija sa zrakoplovom.

Sukladno propisanoj proceduri definiranoj Uredbom o uvjetima i načinu obavljanja potrage i spašavanja zrakoplova, Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite i time inicirala postupak potrage i spašavanja.

Zrakoplov je od toranjske kontrole zračnog prometa Split dobio odobrenje za polijetanje u 10,37 sati sa Zračne luke Split, sukladno predanom planu leta po traženim vizualnim pravilima letenja.



Nakon potrage danas je iza 12 sati nađen pali zrakoplov i potvrđeno je da nema preživjelih, priopćila je Hrvatska kontrola zračne plovidbe, izrazivši sućut obitelji i prijateljima poginulih.

Napominju da prema propisima, zrakoplovnu istragu obavlja Agencija za istraživanje nesreća zračnom, pomorskom i željezničkom prometu kojoj će dostaviti operativne podatke o letu (tonski zapis razgovora pilota s nadležnom kontrolorom zračnog prometa, radarski zapis leta zrakoplova), kao i sve ostale relevantne podatke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI