PROCURILE INFORMACIJE O HODAKOVOM ORUŽJU: Evo što je poznati odvjetnik pokušao unijeti na aerodrom

screenshot

Nakon što ga je policija prije dva dana privela u Zračnoj luci Dubrovnik, zbog nedozvoljenog držanja oružja, doznalo se i kakvo je točno oružje poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak, kod sebe imao kada je pokušao ući na let.

Naime, riječ je o takozvanom pištolju-olovci s kojim se navodno želio ukrcati u avion. Takvo, improvizirano, vatreno oružje oblikom imitira olovku, no u njemu se nalazi pravi metak manjega kalibra koji se uz pomoć okidača može ispaliti.

Međutim, takvo vatreno oružje je zabranjeno posjedovati, odnosno, za njega se ne može ishoditi dozvola, što znači da će Hodak vjerojatno morati biti kazneno, a ne prekršajno procesuiran.

Inače, kako piše Jutarnji, Hodak ima dozvolu za nošenje oružja koje legalno posjeduje, no radi se o običnom pištolju.

Podsjetimo, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su informaciju o tome kako je kod muškarca u dobi od 83 godine pronađeno oružje na dubrovačkom aerodromu. Prema neslužbenim informacijama, na oružje je upozorilo osoblje koje radi na aerodromu, najvjerojatnije sami zaštitari, nakon čega je na dubrovački aerodrom pozvana policija.



Poslali smo upite aerodromu i policiji te ćemo odgovore objaviti čim ih dobijemo, a pokušali smo kontaktirati i odvjetnika Hodaka, no nije se javljao na mobilni telefon.

Do sada se takozvani pištolj-olovka znao pojavljivati u Hrvatskoj, odnosno s vremena na vrijeme policija bi ga znala zaplijeniti. Prije desetak godina, ljudi su ga čak znali prodavati i preko Njuškala, premda je zabranjen, a cijena mu je bila 450 kuna, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI