Procurila snimka Tomaševića o Koloni sjećanja: ‘Mislim da fakat taj rat, moramo ostaviti iza sebe…’

Foto: Screenshot Podcast inkubator

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel na društvenim mrežama podijelio je isječak iz jedne epizode popularnog podcasta “Inkubator”, gdje je gost bio aktuelni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević uoči lokalnih izbora 2020. godine, a uz njega je sjedio i simpatizer stranke Možemo Mile Kekin, nekadašnji panker i vokalist benda Hladno Pivo, koji je ovih dana u javnosti poznatiji zbog saborskih ispada svoje supruge Ivane Kekin.

Voditelj je  Tomaševića upitao bi li radije sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru ili na paradi ponosa. Zanimljivo je vidjeti kako je Tomašević tada govorio o temema vezanim uz Domovinski rat, pogotovo kada se uzmu u obzir potezi koje povlači njegova stranačka kolegica Sandra Benčić, koja je zajedno s članovima Možemo Osijek bacanjem vijenca u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar odala počast “civilnim žrtvama rata u Vukovaru”.

Javili su srpski mediji i opleli po Danu sjećanja: ‘Na svom ustaškom piru, opet su pozvali na ubijanje Srba’

‘Ono, kol’ko treba proći?’

Tako je voditelj Ratko Martinović pročitao pitanje gledatelja Tomaševiću: ‘Bi li radije sudjelovao na povorki ponosa ili u Koloni sjećanja?’“Ja sam bio u paradi ponosa par puta”, brzo se na voditeljevo pitanje nadovezao Kekin, no Vukovar nije spomenuo. “Bilo je zabavno”.

“Gle ono, mislim da je vrijeme fakat, da rat ono… ostavimo iza sebe. Kol’ko to već traje? Zamisli da u Europi, ono, i dalje to rade Njemačka i Engleska ili Njemačka i Francuska. Ono, kol’ko treba proć’?”, govorio je tada Tomašević.

“Četvrt stoljeća”, rekao je Kekin i nadodao: “Toliko je prošlo od tad”.

Iako je Tomašević u predizbornoj kampanji govorio kako se ovakvim temama ne misli baviti, zanimljivo je vidjeti kako je i on zajedno sa Sandrom Benčić bio u Vukovaru, ali i na Memorijalnom groblju i na Ovčari. Tako video koji je objavio Peternel prekida snimku Tomaševića iz podcasta i prikazuje fotografije zagrebačkog gradonačelnika kako sa Sandrom Benčić posjećuje Ovčaru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Možemo (@mozemohr)

Snimku koju je objavio Peternel možete pogledati OVDJE.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI