Pročitajte što su Macronu poručili europski čelnici koji ga već vide kao francuskog predsjednika!

Facebook

Martin Schulz poslužio se u čestitci vrlo oštrim rječnikom kako bi omalovažio kandidatkinju Marine le Pen

Nakon što je postalo jasno da u drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj idu Emmanuel Macron  i Marine le Pen, počele su i reakcije europskih čelnika. Nekoliko upućenih Macronu donosimo u nastavku.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker čestitao je Emmanuelu Macronu, poželjevši mu sreću u drugome krugu predsjedničkih izbora, a čestitci su se pridružili i francuski predsjednik Francois Hollande te njemački čelnici koji su uvjereni da će upravo on pobijediti u drugome krugu.

“Juncker je čestitao Emmmanuelu Macronu na njegovu rezultatu u prvome krugu i poželio mu sve najbolje u drugome krugu”, objavio je Junckerov glasnogovornik Martin Schinas na Twitteru.

Capture

Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel također je brzo reagirao na Twitteru napisavši:



“Sretan sam što će Emmanuel Macron postati sljedeći francuski predsjednik”, rekao je Gabriel u video poruci na Twitteru iz Amana u Jordanu.

>>> BITKA ZA PREDSJEDNIČKO MJESTO: U drugi krug idu Emmanuel Macron i Marine Le Pen!

Gabriel je Macrona nazvao “jedinim istinski proeuropskim kandidatom” za kojega je uvjeren da će biti “odličan predsjednik”.

Macronu je sreću u drugome krugu poželio i glasnogovornik njemačke kancelarke Angela Merkel:

“Dobro je što je @EmmanuelMacron imao uspjeha sa svojim stajalištem za snažnu EU + tržišnu socijalnu ekonomiju. Sretno za dva tjedna”, napisao je Steffen Seibert na svom Twitteru.

Capture

Martin Schulz izrazio je nadu u Macronovu pobjedu u drugome krugu nad “antieuropljanskom i otvoreno rasističkom kandidatkinjom  Marine Le Pen”. Dodao je da je “potrebna mobilizacija kako bi se osiguralo da Macron pobijedi u drugome krugu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI