PROBUDIO SE POKRAJ NEPOZNATE ŽENE I U OGLEDALU VIDIO NEPOZNATO LICE: Doživio iznenadnu amneziju i zaboravio 20 godina života

Ilustracija/Shutterstock

Daniel Porter (37) iz Teksasa (SAD) uplašio se kada se lani jednog srpanjskog dana probudio zaboravivši 21 godinu svog života.

Pretrpio je toliko ekstremnu epizodu amnezije da je potpuno zaboravio sve što mu se dogodilo u posljednja dva desetljeća.

Vjerujući da je imao 16 godina i da je trebao krenuti u školu, šokirao se kad je otkrio da leži pored neke žene, a kada se pogledao u ogledalo, pogled mu je uzvratilo nepoznato lice.

Žena je, inače, njegova supruga Ruth s kojom ima 10-godišnju kćer.

“Probudio se jednog jutra i jednostavno nije imao pojma tko sam ja i gdje se nalazi. Bio je jako zbunjen. Mislio je da je pijan otišao kući s nekom ženom ili da je otet. Vidjela sam kako pokušava pobjeći”, ispričala je njegova supruga.



Liječnici su mu na kraju dijagnosticirali stanje koje se naziva “prolazna globalna amnezija”, oblik kratkotrajnog gubitka pamćenja koji se može dogoditi vrlo iznenada.

Nasreću, Daniel se počeo prisjećati detalja iz svog života u roku od 24 sata, no mnogo toga što mu se dogodilo u posljednjih 20 godina još se nije sjetio.

Na kraju je morao napustiti posao jer se više nije mogao sjetiti kako da ga obavlja.
“Bilo je to kao da je njegov mozak samo rekao da više ne želi pamtiti te izbrisao dvadeset godina života. Znam da kada ljudi prođu kroz traumu mogu izgubiti pamćenje, ali nisam znala da bi to moglo biti toliko ekstremno”, dodala je Ruth.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI