Probudio se najljući Plenkovićev rival! Uništiti će ga za manje od dva tjedna?

screenshot

Da je prvi čovjek vladajuće stranke Andrej Plenković, zaigrao na pogrešnu kartu, onoga časa kada se odrekao Darka Milinovića izbacivši ga iz HDZ-a dade se naslutiti posljednjih nekoliko dana, otkako traju pripreme za izbore u ličkome kraju. Milinović će po svemu sudeći biti izrazito opasan protivnik, s vrlo snažnim zaleđem. Ovaj bivši lider HDZ-ova ogranka u Lici, nakon izbacivanja iz stranke na nadolazeće izbore za Županijsku skupštinu ulazi kao nositelj liste grupe birača, a prilikom predstavljanja svoje liste, onu konkurentsku koju tvore HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS okarakterizirao je kao skandaloznu.

Uporište u toj teoriji pronašao je kroz video snimku na kojoj HSS-ov  lokalni čelnik javno progovara o tome da ga je Gordan Jandroković osobno kontaktirao oko njegove pozicije na listi. Javni istup šefa županijskog ogranka HSS-a Zlatka Fumića na skupu HDZ-a i partnera u Gospiću pokazatelj je da su liste HDZ-a kreirali Jandroković i razni kapulice, dok ranije u periodu kada je on ravnao strankom, ni Lika ni Ličko-senjska županija nisu bile ničija marioneta. Naglasio je da su na HDZ-ovoj listi ljudi izvučeni iz naftalina, ali i da nema pomlađenog HDZ-a jer je prosjek godina 50. Ustvrdivši kako je očito da HDZ na lokalnoj razini nema lidera pozvao je “ponosne Hrvatice i Hrvate Ličko-senjske županije da 10. ožujka daju glas listi Darka Milinovića“, a predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da ne dopusti izbacivanje iz HDZ-a članova stranke koji su na njegovoj nezavisnoj listi.

“Molim Plenkovića da ne dozvoli predsjedniku Županijske organizacije HDZ-aMarijanu Kustiću da isključi iz HDZ-a te ponosne ljude, jer uz njih je i 2022 HDZ-ovaca koji su potpisali moju listu, iako nam je trebalo 600, a ne 2022 potpisa”, rekao je Milinović na konferenciji za novinare. Za onih 26 članova HDZ-a koji su osvanuli na njegovoj listi, Milinović je poručio da se radi o ljudima koji nikada, pa ni danas nisu radili protiv HDZ-a. Kako god da bilo, lički izbori koliko god se možda trivijalnima činili imaju veliki značaj i težinu te će biti mali, ali značajan test kako za HDZ, tako i za samog Plenkovića koji se odrekao stranačkog doajena i čovjeka koji je u ličkom ogranku, ali i u samoj stranci imao neupitan utjecaj.

No, Milinovića odbacivanje neće ušutkati pa ni primiriti, a upućeni tvrde kako mu je način na koji ga se stranka odrekla uistinu teško pao. Ovaj dragovoljac Domovinskog rata u političkim je vodama zaplivao davne 1998.godine, kada je postavljen za ravatelja Opće bolnice Gospić.  Iste godine postaje i član poglavarstva grada Gospića. Od 2000. do 2002. godine je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Gospić, a te iste godine postao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije. Godine 2003. postaje predsjednik UV NP Plitvička jezera.

U predsjedništvo HDZ-a ulazi 2000. godine, a 2001. godine se u znak prosvjeda zbog uhićenja Mirka Norca prosvjedno vezao lancima.U Sabor prvi put ulazi 2003. godine kao potpredsjednik Hrvatskoga sabora, član Odbora za obitelj, mladež i šport, član Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb. Od 2008. godine do 2011. Milinović je postavljen na poziciju ministra zdravstva i socijalne skrbi, dok je za vrijeme mandata Jadranke Kosor bio njezin zamjenik, a od 2009. pa sve do 2011. godine je bio i potpredsjednik Vlade. Nakon gubitka vlasti 2011. vratio se u bolnicu u Gospić. U svibnju 2012. kandidirao se za predsjednika HDZ-a. Vodio je žestoku kampanju protiv protukandidata Tomislava Karamarka optužujući ga da je kriminalac i da je naštetio HDZ-u. Nakon što je doživio poraz u prvom krugu, dao je preporuku svojim biračima da glasuju za Karamarka. Od 2013. godine je predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije, a s toga trona neslavno je skliznuo, i preko toga definitivno neće preći olako, što pokazuje i žar s kojim ulazi u izbornu bitku, inače, valja spomenuti kako se Milinovića opisuje kao jednoga od onih koji su pripadali konzervativnom krilu stranke, a njegovi istupi u Plenkovićevim su redovima okarakterizirani kao pokušaj pobune protiv premijera, što šefu Vlade nije najbolje sijelo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI