Prizivni sud odbio vratiti na snagu Trumpov ukaz o zabrani ulaska izbjeglica u SAD, on na Twitteru poslao ljutitu poruku

Flickr

Donald Trump je nedugo nakon što je stigla odluka žalbenog suda odmah napisao status na Twitter

Prizivni sud u San Franciscu odbio je zahtjev američkog ministarstva pravosuđa da se na snagu vrati izvršna uredba predsjednika Donalda Trumpa o privremenoj zabrani ulaska svim izbjeglicama u SAD te državljanima sedam većinski muslimanskih zemalja.

Prema tome, sve osobe koje su predmet Trumpova ukaza mogu nastaviti ulaziti u Ameriku, prema pravilima koja su bila na snazi prije donošenja kontroverznog dokumenta, pišu američki mediji.

Odluku Jamesa Robarta s federalnog suda u Seattleu o suspendiranju Trumpova ukaza potvrdili su svi suci.

Trumpova se administracija sada može žalit Vrhovnom sudu koji je dosad uglavnom bio sklon potvrditi predsjedničke ukaze, no trenutno u njemu nema jasne većine. Demokrati su pod Obamom bezuspješno pokušali imenovati liberalnog suca, a Trump je nedavno nominirao novog konzervativca kao svog čovjeka, no moglo bi potrajati da on i dođe na to mjesto.

Donald Trump je nedugo nakon što je stigla odluka žalbenog suda tiskanim slovima na Twitteru napisao: ‘VIDIMO SE NA SUDU, OVDJE SE RADI O SIGURNOSTI NAŠE NACIJE!’



Capture

Kandidat na suca Vrhovno suda, Neil Gorsuch, Trumpov je tweet nazvao otužnim i demoralizatorskim, javlja CNN.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI