PRIVEDENA HRVATSKO-TALIJANSKA BANDA! Po sjeveru Španjolske krali po kućama

ilustracija

Španjolska novinska agencija Europa Press u subotu je javila kako je španjolska policija uhitila četiri osobe koje pripadaju “hrvatsko-talijanskoj” bandi zbog sumnje na pljačku u nekoliko kuća u Španjolskoj.

U španjolskoj sjevernoj pokrajini Galiciji u gradovima Pontevedra, Vigo i A Coruña, na isti način je opljačkano nekoliko kuća i to najprije obijanjem brava plastičnim karticama i drugog alata.

“Bili su to dugi radni dani jer je ta kriminalna skupina potpuno specijalizirana za ovakve provale”, istaknuo je izvor iz policije za Europa Press. Dodao je da su provalnici došli u Španjolsku s ciljem pljačkanja nakita, gotovine i drugih vrijednosti, a zatim bi ukradeno predavali drugoj suradničkoj skupini kako bi zameli trag.

“Ta druga grupa im je pronalazila smještaj služeći se pritom lažnim dokumentima”, naglasili su iz policije.

Pretresom stana uhićenih osoba pronađeno je 1.410 eura u gotovini i drugi vrijedni predmeti. Određen im je istražni pritvor.



Inače, slične pljačke česte su diljem Španjolske.

“Mnogi od njih uopće nisu Hrvati nego se prilikom uhićenja tako deklariraju misleći da će im to pomoći jer je Hrvatska članica EU-a. Kod sebe pritom nemaju nikakve dokumente”, navodi neimenovani izvor za Hinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI