PRIMALA NA SMJEŠTAJ OSOBE NARUŠENOG ZDRAVLJA, ONI UMRLI: Nije ispunjavala minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu medicinsku skrb  

Izvor: PU koprivničko-križevačka

Protiv 51-godišnjakinje je Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo optužnicu jer ju sumnjiče da je uz naknadu na smještaj primila dvije osobe narušenog zdravlja, koje su umrle uslijed pogoršanog stanja. Dodatna otegotna okolnost je i to što dotična 51-godišnjakinja nije ispunjavala minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu medicinsku skrb.

Zlatarsko tužiteljstvo priopćilo je kako optuženu tereti za dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe, po kojima je kazna zatvora do tri godine predviđena onome koji nemoćnu osobu koja mu je povjerena ostavi bez pomoći u prilikama koje su opasne za njezin život ili zdravlje.

Na teret joj se stavlja da je od 1. do 28. svibnja 2020. u mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, na smještaj uz naknadu od 3500 kuna primila muškarca lošeg zdravstvenog stanja.

Muškarcu se pogoršalo zdravstveno stanje, ali mu je propustila osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu, zbog čega je umro 7. lipnja 2020.

Okrivljenu 51-godišnjakinju tereti se i da je od kraja travnja do kraja srpnja 2021. uz naknadu od 3200 kuna na smještaj primila još jednog bolesnog muškarca. Njemu je također propustila osigurati potrebnu stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor, uslijed čega je umro 27. srpnja te godine.Facebook Comments

Loading...
DIJELI