PRILIKOM RAZMINIRAVANJA OZLIJEĐEN PIROTEHNIČAR: Na sreću ozljede su prekvalificirane s težih u lakše, zadržan je u bolnici zbog promatranja

Foto: Mate Piskor / CROPIX

Od krhotina mine PROM 1 na poslu razminiranja kod Perušića, ozlijeđen je 47-godišnji pirotehničar. Iako je prvo bilo rečeno kako su ozlijede teške, one su prekvalificirane na lakše tjelesne ozljede, istaknuli su iz Opće bolnice u Gospiću.

Kako je rekla ravnateljica bolnice Sanda Čubelić, pirotehničar je zadržan na bolničkom liječenju prvenstveno zbog promatranja.

Operater je upravljao strojem za razminiranje u minskom polju u selu Donji Lulići kod Perušića, odnosno nalazio se iza stroja koji je oko 13 sati u petak aktivirao protupješačku rasprskavajuću odskočnu minu PROM 1, objavila je policija.

Glasnogovornica Policijske uprave Ličko senjske Maja Brozičević rekla je kako je očevidom utvrđeno da su pirotehničara ozlijedile krhotine mine PROM 1. Dodala je da se očevid nije obavio na samom mjestu eksplozije, jer se minski incident dogodio čak 800 metara unutar minski sumnjivog područja, što bi za policijske djelatnike bilo opasno.

U Ravnateljstvu Civilne zaštite doznaje se da je 47-godišnji operater stroja zadobio ozljede donjih ekstremiteta i torza, i da se incident dogodio “prilikom strojne pripreme površine strojem MV-4, koji je aktivirao protupješačku minu PROM-1”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI