PRIJETIO SMRĆU JOŠ JEDNOM ČLANU OBITELJI! Provalio u kuću, slupao automobil naletivši na metalni stud pa pobjegao prema Bosutu i pucao prema policiji

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nakon ubojstva moćnog vinkovačkog poduzetnika kojega je usmrtio vlastiti sin, policija i dalje provodi očevid, pod rukovodstvom zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, koja je naložila i provođenje obdukcije tijekom današnjeg dana.

Vukovarsko-srijemska policija je u utorak navečer, u 22:39 sati zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji.

“Dojavitelj je također naveo kako je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem njemu i njegovoj obitelji. Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22:42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja”, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom.

Pritom je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja. Nakon određenog vremena, policijska ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru.



Foto: Vlado Kos / CROPIX

Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg, pri čemu je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Iako su ga policajci pozivali na mirnu predaju, osumnjičenik je u prvom trenutku počeo prijetiti da će počiniti samoubojstvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počeo ispaljivati hitce u smjeru policijskih službenika, koji su tada ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak,  u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Policija je navela i kako je muškarac nastavio s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemska.

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja pucati prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja.

Nakon prestanka razmjene vatre između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.

Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja, policija će priopćiti javnosti više informacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI