PRIJETI NOVI VRTOGLAVI RAST CIJENA GORIVA? Vlada mora reagirati inače će građane zaboljeti glava kad vide što se sprema

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva i, ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti.

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna.

Premijer Andrej Plenković najavio je za ponedjeljak telefonsku sjednicuVlade na kojoj će pokušati naći rješenje na tu temu.

Ministar gospodarstva Davor Filipović ranije je rekao da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu Vlade.

“Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe. Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane, rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI