PRIJE 12 GODINA NESTALA JE ANTONIA BILIĆ! Tražila ju je gotovo cijela Hrvatska, Paravinja dobio 20 godina zatvora

Dana 7. lipnja 2011. 17-godišnja Antonia Bilić iz sela Kričke kod Drniša krenula je u Split kada je ušla u kamion tada 44-godišnjeg Dragana Paravinje.

Kada je stopirala kod Čikolskog mosta, Paravinja je zaustavio svoje vozilo s plavom kabinom i sivom ceradom te je Antonia ušla na suvozačevo mjesto. U jednome trenu Paravinja je izašao iz vozila te je krenuo prema vratima suvozača u namjeri silovanja 17-godišnje djevojke. Antonia se opirala te se pokušavala spasiti. Međutim, Dragan Paravinja ju je tada uhvatio rukama oko vrata i na taj način usmrtio.

Nakon 541 dana od njezina nestanka identificirani su njezini ostaci. To je bila jedna od najvećih potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj. Paravinja je ilegalno otišao u Bosnu i Hercegovinu, gdje se skrivao. Policija ga je uhitila 26. lipnja 2011.

Kasnije ga je Vrhovni sud osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina.

“Ta jedinstvena kazna zatvora, ujedno i najveća mjera kazne koju je moguće izreći za stjecaj predmetnih kaznenih djela odgovara olakotnim i otegotnim okolnostima utvrđenim u pobijanoj presudi, poglavito načinu počinjenja djela odraženim i kroz činjenicu da je tijelo oštećenice pronađeno protekom gotovo godinu i pol od njena nestanka odnosno izvršenja djela te da su stoga posljedice djela dodatno teško i trajno pogodile obitelj oštećenice”, navelo je Vrhovni sud u odluci.
Obiteljskoj tuzi ovdje nije bio kraj. Prošle godine zauvijek su se oprostili i od Milke Bilić, Antonijine majke.
Facebook Comments



Loading...
DIJELI