PRIČA KOJA JE UZBURKALA JAVNOST: Stigla isprika zbog teksta o socijalnoj radnici: ‘Temi smo trebali pristupiti primjerenije!’

Foto: Pixabay

Priča odnosno članak koji je dignuo puno prašine i dalje ne prestaje zaokupljati javnost.

Podsjetimo o čemu se radi. Članak  je o ženi koja je nekad bila prostitutka, da bi potom završila psihologiju i postala socijalna radnica. Sve to izazvalo je žestoku reakciju javnosti, novinarske struke i psihologa.

Članak je objavila Slobodna Dalmacija, a prenio ga portal Jutarnji.hr, iz iste medijske kuće.

Gdje se pojavio problem koji je podijelio i uzburkao javnost? Naime članak je problematizirao činjenicu da netko tko se nekada bavio prostitucijom može raditi u socijalnoj skrbi. Uredništvo je branilo svoju poziciju najavivši čak i nastavak priče.

Međutim, danas su čini se ipak popustili pod pritiskom javnosti pa i struke jer se o svemu oglasio i HND. Glavna urednica se ispričala i poručila kako je tema mogla biti primjerenije predstavljena.



Reagiranje glavne urednice Slobodne Dalmacije, Sandre Lapende prenosimo u cijelosti:

“S iskrenim i punim poštovanjem prema javnosti, kolegicama i kolegama, a zbog neprimjerene prezentacije teme o ženi, bivšoj prostitutki zaposlenoj u jednom od Centara za socijalnu skrb, objavljene 2. rujna 2021. u Slobodnoj Dalmaciji, kojom smo htjeli upozoriti na još jednu od mnogih manjkavosti sustava socijalne zaštite, osobno se i profesionalno ispričavam svima koje je naš način prezentacije teme povrijedio.

Cijenim mišljenje kolega novinara i urednika te zahvaljujem svima koji su konstruktivno i argumentirano reagirali na objave, a mi uviđamo post festum da način na koji je to urađeno nije bila dobra odluka nas kao uredništva Slobodne Dalmacije te smo delikatnoj temi trebali pristupiti primjerenije nego što smo to u ovome slučaju napravili”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI