PRESVUKAO SE PA IZAŠAO U GRAD: Piton pobjegao iz terarija, zalutao je u dvorište obitelji iz Zagreba

Foto: Facebook/Azil Dumovec

Obitelj iz zagrebačke Trnave u petak navečer je potresena nazvala Centar 112 obavijestivši ih da su kraj kuće našli pitona dugačkog metar i pol.

Odmah nakon njihovog poziva, Centar je u intervenciju poslao ekipu iz azila Dumovec koji su se pobrinuli za zmiju, piše 24sata.

Azil Dumovec je vijest o svojoj neobičnoj intervenciji objavio na Facebooku.

“Sinoć smo preko Centra 112 dobili poziv jedne obitelji iz Trnave da im je kraj kuće piton. Odmah smo primili i fotografiju koja je potvrdila da je riječ o kraljevskom pitonu.

Kolega iz terenske ekipe brzo je preuzeo zmiju. Ljudi su objasnili da je piton dogmizao najvjerojatnije iz susjednog dvorišta čiji su vlasnici trenutačno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do našeg dolaska i pomagali oko njezina hvatanja.



Odakle je piton, za sada je nepoznanica. Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana.

Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se netko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna.

Znate li čiji je?”, napisali su iz Dumovca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI