PRESUDA BRUTALNOM UBOJICI IZ SPLITA! Željko Đekić dobio 38 godina zbog ubojstva bivše partnerice

Foto: Vojko Bašić/Cropix

Niti godinu dana od brutalnog ubojstva Vesne Perišić, na splitskom Županijskom sudu donesena je nepravomoćna presuda za ovaj stravični čin koji je potresao Split.

Željko Đekić zvani Lika osuđen je na 38 godina zatvora zbog tog nedjela!

Bivšu partnericu usmrtio je s 20 uboda nožem 30. studenog 2021. godine u poslovnici Lidla na Poljičkoj u Splitu. Kazneno djelo teškog ubojstva, jer je nesretnu ženu ubio na izuzetno okrutan i podmukao način, počinio je u stanju bitno smanjene ubrojivosti, što je uz  prethodnu neosuđivanost 55-godišnjaka bio razlog za kaznu ispod maksimuma.

Žrtva je s Đekićem živjela godinama, imaju 18-godišnjeg sina, a prošle godine otišla je od njega.

Riječ je o zločinu kakav Split ne pamti. Djelo je počinjeno na javnom mjestu, pred kupcima i kolegama ubijene, sve je snimljeno na video nadzoru.



Kako javlja Dalmatinski portal, tužiteljica Julijana Stipišić poručila je u srijedu da je na suđenju dokazano kako se radi o teškom ubojstvu te dodala da je Đekić ubio blisku osobu koju je i ranije zlostavljao, i to na okrutan način.

‘Ciljao je vitalne organe, iskazao je veliku upornost. Svjedoci su opisali kako je zlostavljao žrtvu. Snimke telefonske komunikacije pokazuju kako se postavljao prema žrtvi. Prijetio je više puta stavljajući joj nož pod vrat. Nije shvaćao da tako zlostavlja i njihovo dijete koje je na kraju ostalo bez majke, a i oca. Žrtva se bojala prijaviti zlostavljanja jer se pribojavala za život sina i obitelji’, kazala je tužiteljica.

Đekić je po mišljenju psihijatra bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv.

‘Dolazi u Lidl svjestan i gnjevan. Želi joj nanijeti patnju i usmrtiti je. Premda tvrdi da se ne sjeća događaja, sjeća se da je došao u prodavaonicu. Jučer je plakao žaleći sebe. Svjestan je što je napravio, ali sada je kasno. Iz groba povratka nema. Očito se nije mogao pomiriti s tim da ga je partnerica ostavila. Nije razmišljao da sinu oduzima majku. Rijetko se događa da se ovako oduzme život ubadajući žrtvu na radnom mjestu nožem do iznemoglosti’, istaknula je tužiteljica.

Smatra kako smrt optuženikovog brata prije 25 godina ne može biti razlog za ubojstvo. Osvrnula se i na Đekićeve tvrdnje da je nož stalno nosio sa sobom otkako su ga u rujnu prošle godine napali.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI