PREŠUĆENO! OTAC IZBODENOG HRVATSKOG VOJNIKA IZ PETRINJE OTKRIO: ‘Sin mi je sve ispričao, evo tko ga je pokušao ubiti…’

Screenshot

Iako pokušaj ubojstva dvojice mladića iz Petrinje spada u najteži dio kaznenog djela, mediji su donijeli samo šturi policijski izvještaj u kojemu o počiniteljima nije bilo previše podataka.

Tako je hrvatska javnost doznala samo kako su čin ubojstva pokušale izvršiti neke “osobe”, no otac jednog od napadnutih mladića vrlo je jasno u ekskluzivno za emisiju Bujica dao do znanja tko je napao njegovog sina, brutalno ga pretukao, izboo noževima i ostavio da leži u lokvi krvi.

“Ostavili su ga izbodenog nasred ceste da ga netko pregazi”

Tihomir Sučec, bivši pripadnik specijalne jedinice Ose i maloljetni branitelj, ispričao je kako je došlo do napada na njegovog sina, također hrvatskog vojnika, Matiju Sučeca:

“Matija se vratio iz bolnice, stanje nije idealno jer ima problema s orijentacijom, okom, natučenim rebrima, rukom, nogom, ubodnim ranama… Dosta je loše. Drugi napadnuti mladić također je pušten iz bolnice, međutim došlo je do pogoršanja, pa se morao vratiti.”

Na upit ima li saznanja o onome što se dogodilo te noći, Tihomir Sučec je odgovorio:

“Nazvao me u 3:39 zadnjim atomima snage… Našao sam ga na cesti Petrinja – Sisak nasred prometnog traka, izbodenog i ostavljenog da ga netko pregazi. Vidio sam da ima više ubodnih rana na desnoj strani, po rebrima… Lice je bilo neprepoznatljivo, sav u krvi… Nakon što ga je hitna pomoć stavila u vozilo, začuo sam zapomaganje upomoć… Pozvao sam ljude i 20 metara dalje pronašli smo Matijinog prijatelja kako leži u kanalu i guši se jer je bio na leđima.”

“Sin mi je rekao da su ga napali Romi”

Tihomir Sučec rekao je kako počinitelji nisu nepoznati:

“Sin mi je rekao da su ih napali Romi, i to bez ikakvog motiva. Matija se nakratko zaustavio jer je njegov prijatelj trebao izvršiti malu nuždu, a Romi su izletjeli iz sporedne ulice naoružani pištoljima, noževima i palicama.”

Potpuno je razočaran medijskom šutnjom o ovom užasnom događaju:

“Mislim da je dosta. To su ljudi koji žive na socijalama, voze dobre aute i dobro žive… Inače, vi ste prvi medij koji se zainteresirao, svi ostali su samo kratko objavili da se napad dogodio, ali o napadačima – ni riječi”, rekao je razočarani otac izbodenog hrvatskog vojnika novinarki Bujice i dodao da Petrinjci s Romima koji ulaze u njihova dvorišta i šume, kradu drva i prose, i inače imaju dosta problema.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI