PREŠUĆENO! OTAC IZBODENOG HRVATSKOG VOJNIKA IZ PETRINJE OTKRIO: ‘Sin mi je sve ispričao, evo tko ga je pokušao ubiti…’

Screenshot

Iako pokušaj ubojstva dvojice mladića iz Petrinje spada u najteži dio kaznenog djela, mediji su donijeli samo šturi policijski izvještaj u kojemu o počiniteljima nije bilo previše podataka.

Tako je hrvatska javnost doznala samo kako su čin ubojstva pokušale izvršiti neke “osobe”, no otac jednog od napadnutih mladića vrlo je jasno u ekskluzivno za emisiju Bujica dao do znanja tko je napao njegovog sina, brutalno ga pretukao, izboo noževima i ostavio da leži u lokvi krvi.

“Ostavili su ga izbodenog nasred ceste da ga netko pregazi”

Tihomir Sučec, bivši pripadnik specijalne jedinice Ose i maloljetni branitelj, ispričao je kako je došlo do napada na njegovog sina, također hrvatskog vojnika, Matiju Sučeca:

“Matija se vratio iz bolnice, stanje nije idealno jer ima problema s orijentacijom, okom, natučenim rebrima, rukom, nogom, ubodnim ranama… Dosta je loše. Drugi napadnuti mladić također je pušten iz bolnice, međutim došlo je do pogoršanja, pa se morao vratiti.”Na upit ima li saznanja o onome što se dogodilo te noći, Tihomir Sučec je odgovorio:

“Nazvao me u 3:39 zadnjim atomima snage… Našao sam ga na cesti Petrinja – Sisak nasred prometnog traka, izbodenog i ostavljenog da ga netko pregazi. Vidio sam da ima više ubodnih rana na desnoj strani, po rebrima… Lice je bilo neprepoznatljivo, sav u krvi… Nakon što ga je hitna pomoć stavila u vozilo, začuo sam zapomaganje upomoć… Pozvao sam ljude i 20 metara dalje pronašli smo Matijinog prijatelja kako leži u kanalu i guši se jer je bio na leđima.”

“Sin mi je rekao da su ga napali Romi”

Tihomir Sučec rekao je kako počinitelji nisu nepoznati:

“Sin mi je rekao da su ih napali Romi, i to bez ikakvog motiva. Matija se nakratko zaustavio jer je njegov prijatelj trebao izvršiti malu nuždu, a Romi su izletjeli iz sporedne ulice naoružani pištoljima, noževima i palicama.”

Potpuno je razočaran medijskom šutnjom o ovom užasnom događaju:

“Mislim da je dosta. To su ljudi koji žive na socijalama, voze dobre aute i dobro žive… Inače, vi ste prvi medij koji se zainteresirao, svi ostali su samo kratko objavili da se napad dogodio, ali o napadačima – ni riječi”, rekao je razočarani otac izbodenog hrvatskog vojnika novinarki Bujice i dodao da Petrinjci s Romima koji ulaze u njihova dvorišta i šume, kradu drva i prose, i inače imaju dosta problema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI