PRESRETNI PLENKOVIĆ IZ DUBROVNIKA: ‘Uživajmo u ovom danu, nije važno tko je više da, most je naša nužnost’

Foto: Željko Puhovski/Cropix

Prije nego što će se uputiti na svečanost otvaranja Pelješkog mosta, premijer Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju monografije Pelješki most u Palači Sponza na dubrovačkom Stradunu.

“Na ovako lijep način dokumentiran je i zabilježen tijek gradnje Pelješkog mosta, jednog od naših najznačajnijih projekata”, rekao je premijer na predstavljanju monografije, piše Dnevnik.hr.

“Mi smo odlučili izgraditi most, i ja sam rekao da nema šanse da u našem mandatu ne izgradimo taj most. I to sam rekao na sjednici Vlade 2017. godine, kada još nije bilo ni potpisano sufinanciranje. Onda je BiH počela problematizirati projekt. Tu sam vidio da moramo biti još ustrajniji u svom naumu da izgradimo taj most. Shvatio sam da je most nužan, a ne neki luksuz”, rekao je Andrej Plenković u Dubrovniku.

Plenković je naglasio i važnost Pelješkog mosta u trenutku kada Hrvatska uđe u Schengen jer povezuje teritorij Hrvatske. Premijer je rekao i kako moramo biti sretni što smo doživjeli ovaj trenutak i zahvaliti svima koji su sudjelovali.

“Zato nije važno ‘tko je više da'”, kaže.



“Uživajmo danas, ovo je prekrasan dan za Hrvatsku”, rekao je na kraju premijer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI