Presjednica zanimljivom objavom najavila pohod na drugi predsjednički mandat?

screenshot

Predsjednica  Kolinda Grabar – Kitarović putem Twitter profila obratila se hrvatskoj javnosti. Povod je bila jučerašnja 29.obljetnica od prvih hrvatskih višestranačkih izbora.

“Prije 29 godina održan je u Hrvatskoj prvi krug višestranačkih izbora. Bio je to početak moderne hrvatske demokracije – prvi slobodni izbori u Hrvatskoj s općim pravom glasa. Odaziv u prvom krugu bio je veći od 80 posto! To pokazuje koliko smo vjerovali u demokraciju! Voljela bih kada bismo to povjerenje obnovili i iskazali odazivom na predstojećim izborima za zastupnike u Europskom parlamentu i na svim nadolazećim izborima.    “, napisala je Grabar-Kitarović, a ova bi njezina objava mogla imati itekako veliko značenje.



Posljednji dio objave posebno je interesantan. Naime, ove godine osim izbora za Europski parlament pred nama su i novi predsjednički izbori. Iako predsjednica mudro šuti te još uvijek nije službeno potvrdila svoj ‘pohod’ na drugi predsjednički mandat, iz ove bismo objave lako mogli naslutiti kako Grabar-Kitarović itekako planira u utrku za još jednim predsjedničkim mandatom.

Predsjednica je najavila kako će odluku o novoj kandidaturi donijeti nakon što se u svibnju održe izbori za Europski parlament.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI